МАЙ 2024

Новобранец наръчник Spider Солитер и как да спечелите (2024)

Научете се да играете Spider Solitaire като начинаещ

Пасианс на паяка за начинаещи {ГОДИНА} Ръководство

Написано от: Robert Moore | Последно актуализирано: 29 Юни 2023 | Проверено от: Elizabeth Miller

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
С повече от 30 години опит, Робърт Мур е утвърден авторитет по пасианса и Махджонг, покорил задълбочените правила и напредналите стратегии на тези класически игри. Относно Robert Moore

Започнали ли сте да печелите твърде често в игрите си на пасианс? Омръзва ли ви да играете едни и същи пасианси отново и отново? Тогава е време да опитате една вълнуваща игра, наречена Spider Solitaire.

Веднага ще забележите, че тази игра има 2 колоди карти и варианти с няколко цвята, за да направи нещата по-сложни и забавни.

Това не е игра, която бихте искали да играете през цялото време, защото може да бъде много трудно да спечелите. Въпреки това има стратегии, които ще подобрят драстично шансовете ви.

Проблемът е, че трябва да сте наясно с всички правила, преди да си помислите да играете тази необикновена игра на карти. Ето защо ще ви обясним всичко, което трябва да знаете, в това ръководство за начинаещи за паяк пасианс.

Настройка на пасианса Spider за начинаещи

Ето как можете лесно да организирате тази игра:

 • Вземете 2 стандартни колоди карти и ги разбъркайте добре.
 • След това вземете картите и постройте 10 колони в игралното поле или масата.
 • Щепостроите колоните така, че четирите най-леви колони да имат по 6 карти, а останалите да имат само 5 карти.
 • Подобно на други варианти на пасианса, най-долната карта на всяка колона в таблицата ще бъде обърната карта.
 • След като приключите с конструирането на масата, ще останат само 50 карти, които ще поставите в 5 равни купчини като част от запаса.
 • Можете да премествате всяка обърната карта, за да изграждате последователности в низходящ ред, и да поставяте нови карти от запаса, когато възможностите ви свършат.

Завъртания в играта Spider Solitaire

Докато играете Spider Solitaire, обикновено в долната част на екрана виждате колко хода сте направили. Ако искате да се считате за професионалист, броят на ходовете ви трябва да е възможно най-малък.

Ще ви отнеме известно време да разберете системата за точкуване, която може да се различава леко в различните сайтове. Не е нужно да се притеснявате, че ще загубите играта, като направите твърде много ходове, но препоръчваме да сведете ходовете до минимум, за да постигнете най-висок резултат.

Добрата новина е, че резултатът ви се увеличава, когато конструирате последователности и обръщате карта с лицето надолу. Стига да използвате добре новите карти, не е нужно да се притеснявате за броя на ходовете.

Играйте Spider Solitaire - Правила

Всички варианти на Spider Solitaire имат едни и същи основни правила. Разликата се дължи на това, че някои варианти имат няколко цвята и това променя начина на движение на картите.

Следват подробни обяснения на правилата на различните варианти на Spider Solitaire:

Правила за игра на пасианс с 4 костюма Spider Solitaire

Версията с четири костюма на Spider Solitaire е луда и е една от най-бруталните пасианси, създавани някога. Добрата новина е, че можете да комбинирате цветовете, за да образувате последователности, стига да създадете низходяща последователност.

Например 6 от сърца може да бъде поставена върху 7 от пики, а 5 от клубове може да бъде поставена върху същата 6 от сърца. Така една последователност може да завърши с 5, 6 и 7 карти от различни цветове.

Ограничението на тази игра е, че само картите, които принадлежат към една и съща боя, могат да бъдат преместени заедно като последователност. В крайна сметка, за да спечелите играта, ще трябва да създадете последователности от един и същи цвят от крал до асо върху купчините с основи.

За разлика от безплатните игри "Пасианс Клондайк", в "Пасианс с четири цвята" можете лесно да поставите всяка карта или поредица от карти в празна колона.

Възпроизвеждане на Spider Solitaire - 2 Suit Version Правила

Когато играете тази версия с два цвята онлайн, в игралната зона обикновено се появяват само два цвята карти. Затова е лесно да подреждате картите и да ги премествате, тъй като съществуват само два цвята. Както и при другите варианти, само картите от един и същи цвят могат да се преместват заедно.

Ако искате да играете този вариант у дома, можете да третирате картите с различни цветове като принадлежащи към различен цвят. Така картите сърца и диаманти ще бъдат един цвят, а картите пики и тройки - друг цвят.

Останалите правила са същите като при варианта с четири цвята, а всички последователности, които завършвате с картите от крал до асо, могат да бъдат прехвърлени в основата.

Версия на пасианс с 1 костюм - същите основни правила

Трябва да играете този вариант, ако искате да спечелите Spider Solitaire. Той е по-лесен, защото има само една боя, така че можете да подреждате картите, без да се притеснявате за различните бои. Все пак ще трябва да спазвате низходящия ред, тъй като той има същите правила като горните два варианта.

Когато го играете онлайн, ще забележите, че всички карти с лице нагоре и картите от запаса принадлежат към една и съща боя. Ако искате да го играете у дома, можете да приемете, че всички карти принадлежат към един и същи цвят и да ги подредите в правилния ред.

Стратегии за начинаещи, за да доминирате в Spider Solitaire

Ето няколко основни съвета, с които да подобрите стратегията си за пасианс като нов играч:

 • Погледнете всяка открита карта и вижте дали може да бъде преместена или не, преди да изтеглите карти от запаса.
 • Най-добре е да създавате последователности само с един цвят. Въпреки това трябва да знаете, че това не винаги е възможно и комбинирането на цветовете е от съществено значение за победата.
 • В случай на пасианс с няколко цвята, опитайте се да създадете последователности с всички цветове с напредването на играта.
 • Ако не можете да видите никакви ходове след теглене на картите от запаса, можете да върнете назад и да видите дали не сте пропуснали нещо.
 • Ако сте близо до завършването на дадена последователност, вложете цялата си енергия, за да я завършите и да улесните играта.

Ключови точки за начинаещи в паяка

Можете да играете всякакъв вариант на пасианс "Паяк", но задачата ви винаги ще бъде да подреждате картите в низходящ ред и да запълните с тях всички купчини. Така че първо ще бъде кралят, после дамата, след това валето и последователността ще завърши с асо.

Вариациите в играта съществуват само заради различните цветове, а основите винаги ще бъдат едни и същи. Всичко, което трябва да направите, е да търсите картите със следващата най-висока стойност и да подреждате картите върху тях. Ако те принадлежат към един и същи цвят, това е фантастично. Ако не принадлежат към един и същи цвят, можете да ги подредите временно, за да напреднете по-нататък.

Като начинаещ, бутонът за отмяна е ваш приятел и никога не трябва да се замисляте, преди да го използвате. Не забравяйте, че се опитвате само да научите как се играе играта, а не мислите за високи резултати.

Опитайте се да измислите стратегия, която отговаря на вашия стил на игра, и не се притеснявайте прекалено много за загубата. В края на краищата всичко е въпрос на забавление.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Паяк пасианс за начинаещи - Често задавани въпроси

Тук са най-задаваните въпроси за играта с карти Spider Solitaire:

Каква е общата цел на всички варианти на пасианса Spider Solitaire?

За да спечелите, трябва да подредите картите в низходящ ред и да се уверите, че те са от един и същи цвят. Всяка поредица започва с крал и винаги завършва с асо. Ако успеете да изградите такава последователност от един и същи цвят, тя автоматично ще бъде прехвърлена в купчината с основи. След като построите 8 последователности, ще спечелите играта.

Какви са разликите между пасианс с 1, 2 и 4 костюма?

Основната разлика в тези варианти на паяк пасианс е броят на цветовете. Паяк пасианс с една боя има една боя, която може да бъде всякаква боя, като например ромбове или пики. Паяк пасианс с 2 цвятаразделя черните и червените карти на различни цветове. И накрая, Паяк пасианс с 4 цвята има всичките 4 цвята, което го прави един от най-вълнуващите и сложни пасианси.

Защо стратегическото планиране е важно в Spider Solitaire?

Spider Solitaire е безпощаден и представлява по-голямо предизвикателство за новите играчи от всички останали. Затова трябва да имате план, за да се справите с играта и да подредите картите правилно. Ако нямате никаква представа какво правите, несъмнено ще подредите картите, но никога няма да постигнете победа. Ето защо правилната стратегия е задължителна.

Какъв съвет бихте дали на човек, който се опитва да спечели в Spider Solitaire?

Искаме да ви уверим, че не сте сами и че загубата е част от играта. Въпреки това можете да подобрите процента на печалбите си, като следвате съвети като бавна игра и стратегическо обмисляне на всеки ход, фокусиране върху последователности с един цвят, избягване на тегленето от запаса, преди да сте изчерпали възможностите си, и използване на бутона за отмяна, когато е необходимо.

Как броят на завъртанията влияе на резултата ми в Spider Solitaire?

Всеки ход, който направите, ще намали леко резултата ви. Докато правите правилните ходове, ще увеличавате резултата си чрез създаване на последователности и разкриване на карти. Така че ефектът от по-големия брой ходове може да бъде неутрализиран чрез правене на правилни ходове.

Как се отразява настройката на Spider Solitaire на геймплея?

Ако настройката е неправилна, може да се окаже невъзможно да спечелите. Добрата новина е, че е лесно да настроите играта, ако следвате инструкциите, които споделихме по-горе. При онлайн пасиансите уебсайтът извършва настройката, така че можете да започнете да играете веднага.