ЮНИ 2024

Играйте Spider Солитер и предизвикайте ума, докато се отпускате

Играйте паяк пасианс и предизвикайте мозъка си в забавната игра на паметта.

Пълно ръководство за пасианс на паяка

Написано от: Robert Moore | Последно актуализирано: 05 August 2023 | Проверено от: Elizabeth Miller

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
С повече от 30 години опит, Робърт Мур е утвърден авторитет по пасианса и Махджонг, покорил задълбочените правила и напредналите стратегии на тези класически игри. Относно Robert Moore

Пасиансът "Паяк" е като сложен пъзел, чието решаване може да отнеме часове. Освен това той е един от онези уникални варианти на пасианса, които ви позволяват да избирате нивото на трудност, като регулирате броя на цветовете. Това е труден за разчупване орех, но няма нищо невъзможно, ако имате правилните напътствия. Пълното ръководство на Solitairea за Spider Solitaire ще ви направи Spider Solitaire Pro и ще ви позволи да победите всички варианти на тази игра с карти.

Пригответе се за неограничен екшън със Spider Solitaire в Solitairea.com - той е безплатен и можете да играете Spider Solitaire онлайн без изтегляне или регистрация по имейл. Нашата версия на Spider Solitaire се отличава с бързо зареждане и е удобна за мобилни устройства, така че можете да играете в движение.

Възползвайте се от следното:

 • Безкраен геймплей

 • Функция за връщане назад, когато се запънете

 • Подсказки, които насочват следващия ви ход и увеличават напредъка ви

Целта на играта

Изображение, показващо целта/разположението на играта Spider Solitaire.

Изображение, показващо целта/разположението на играта Spider Solitaire.

Spider Solitaire предлага различни предизвикателства, вариращи от варианти с един, два и четири костюма. За улеснение в това ръководство за игра на паяк пасианс ще се съсредоточим върху лесната за начинаещи версия само с един цвят. След като разберете как работи версията с един костюм, можете да приложите тези знания, за да играете лесно останалите версии.

В тази игра с карти се стремите да подредите картите за игра в низходящ ред от крал до асо в колоните на масата. След като завършите поредицата, преместете я в една от осемте основи. Има някои правила на Spider Solitaire, които трябва да спазвате, докато премествате картите, и които ще разгледаме скоро.

Ще спечелите играта, когато всички основи имат пълен набор от карти от крал до асо и не останат карти за игра.

Как да играете и да печелите

Паяк пасианс - Как се играе и основни движения

Паяк пасианс - Как се играе и основни движения

Spider Solitaire е самостоятелна игра с карти, популяризирана от Microsoft Windows. Играе се с две тестета карти и ви предизвиква да създадете стратегия срещу себе си.

За да схванем правилата на паяковия пасианс, нека разгледаме игралното поле, което се състои от три части:

 1. Масата: 54 от 104-те карти са подредени в 10 колони, като най-горната карта във всяка колона е обърната с лицето нагоре.

 2. Запасът: По време на играта 50 неразпределени карти се добавят към колоните на масата.

 3. Основа: В крайна сметка в тази област ще се съхраняват всички 104 карти, подредени по цвят и подредени в осем купчинки от крал до асо.

Сега нека разберем основните правила за игра на тази игра.

 • Докато картите следват низходяща последователност, те могат да се поставят една върху друга. Така че можете да поставите 6 от всеки цвят върху 7 от всеки цвят.
 • Най-важното правило, което трябва да запомните, е, че не можете да премествате карти от различни цветове заедно. Така че трябва да подхождате стратегически и да избягвате да комбинирате цветовете твърде много.
 • Ако смятате, че не са ви останали повече ходове, можете да теглите карти от запаса, за да добавите по една карта към всички купчинки с маси.
 • Само крал или поредица, започваща с крал, може да бъде поставена в празна колона на табло.
С преместването и подреждането на картите се разкриват нови заровени карти в Spider Solitaire.

С преместването и подреждането на картите се разкриват нови заровени карти в Spider Solitaire.

Ръководство стъпка по стъпка за овладяване на пасианса Spider

Вашата цел в играта е да преместите всички карти от таблицата в основата, като ги подредите в низходящ ред със съвпадащи цветове, от крал до асо. След като завършите дадена последователност, тя автоматично се премества в основата. Когато завършите 8 последователности, ще спечелите играта. Така че сега можете да се досетите защо тази игра се нарича Паяк пасианс. Подсказка: има нещо общо с броя на купчините с основи, които трябва да запълните, за да спечелите.

Нашата уникална игра Spider Solitaire предлага три нива на трудност:

 • Ниво 1: Паяк пасианс в една боя (лесно)

 • Ниво 2: Паяк пасианс с два цвята (трудно)

 • Ниво 3: Пасианс с четири цвята (експерт)

Версия за един костюм

Пасиансът "Паяк в един костюм" е сред най-популярните игри за търпение.

Пасиансът "Паяк в един костюм" е сред най-популярните игри за търпение.

Пасиансът "Паяк" с един цвят е идеален за тези, които тепърва започват. Всички карти принадлежат към един и същи цвят, така че трябва да се съсредоточите само върху подреждането на картите в низходящ ред. Например, ако имате 4 пика, трябва да намерите 3 пика, която да поставите върху нея.

Когато няколко карти са подредени в правилния ред, можете лесно да ги преместите заедно. И накрая, една поредица може да бъде преместена в основата, когато е завършена.

Опитайте се да разкриете всяка карта с лицето надолу, като преместите картите над нея. Също така използвайте бутона за отмяна толкова пъти, колкото искате, за да поправите евентуални грешки. Няма нужда да се притеснявате за резултата си, когато се учите да играете.

Това е най-забавният вариант, защото можете лесно да намирате ходове и бързо да завършите играта. Въпреки това тези, които са го усвоили, трябва да преминат към по-трудни варианти, за да продължат да се предизвикват.

Паяк пасианс с два и четири цвята (експертни режими)

Правилата са приблизително еднакви във вариантите с две и четири бои, но добавянето на нови бои променя всичко. Във варианта с два цвята ще играете с карти от два цвята, а във варианта с четири цвята са налични всички цветове.

Правилото, което променя всичко и прави тези варианти по-трудни в сравнение с паяка с един цвят, е, че не можете да премествате последователност от карти с различни цветове заедно.

Теглене на нови карти в пасианс "Паяк

Когато нямате ходове, раздайте нови карти, ако във всяка колона на масата има поне една карта. Не забравяйте да запълните всички празни места, преди да раздадете картите. Правилото гласи, че трябва да имате поне една карта на всичките десет маси, преди да можете да раздадете карти.

Към всяка колона от запасите в играта "Паяк" се добавя нова карта.

Към всяка колона от запасите в играта "Паяк" се добавя нова карта.

Съвети за печелене на играта Spider Solitaire

В играта Spider жонглирате с карти в купчини от асо до цар, преди да ги преместите в основите.

В играта Spider жонглирате с карти в купчини от асо до цар, преди да ги преместите в основите.

Ето няколко солидни съвета и трикове за паяк пасианс, които можете да използвате в собствения си геймплей:

 • Празни колони: Изчистете бързо колоните и ги използвайте за временно съхранение, за да видите картите с лицето надолу и да прецените тяхната полезност. Използвайте бутона за отмяна, за да се върнете назад и да опитате друга колона.

 • Управление на колони: Разделете колоните на работни и отпадъчни. Поддържайте работните стекове организирани за изграждане на частични последователности. В купчините с отпадъци се съхраняват карти, които вече не са необходими.

 • Не бързайте: Скоростта не влияе на резултата ви, затова внимателно обмисляйте ходовете си.

 • Приоритет на масата: Правете ходове в масата и обмисляйте тегленето на карти само когато не Ви остават ходове.
 • Разкривайте скрити карти: Винаги се опитвайте да правите ходове, които разкриват карти с лицето надолу, за да имате достатъчно възможности.
След завършването на стека King to Ace той се премества в основата.

След завършването на стека King to Ace той се премества в основата.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Често задавани въпроси за паяк пасианс

Ето някои от най-честите въпроси, които ни задават за Spider Solitaire:

Какво означава "цвят" в Spider Solitaire?

Под "цвят" се разбира броят на цветовете, които ще имате на разположение, когато играете играта. Нивото с 1 костюм се счита за лесно, с 2 костюма - за средно, а с 4 костюма - за напреднали/експерти. Колкото повече костюми са включени, толкова по-предизвикателна е играта. Много играчи се нуждаят от помощ, за да покорят нивото с 4 костюма.

Пасиансът Spider се основава на късмет или на умения?

Успехът в пасиансите обикновено е комбинация от умения и късмет. Съществуват безброй варианти на пасианси с уникални правила и условия за победа. Във всички видове пасианси Spider не всички ръце са печеливши, но стратегическата игра може да увеличи шансовете ви за победа.

Как се изчислява резултатът ви в Spider Solitaire?

За Spider Solitaire няма стандартизиран метод за оценяване. Всяка платформа може да има своя уникална система. В нашата игра резултатът ви се определя от общия брой ходове и прекараното време. По-малко ходове и по-малко прекарано време водят до по-висок резултат.

Какво означава "основа" в Spider Solitaire?

Основите са четирите купчини, върху които трябва да се изгради цял цвят или последователност. В повечето пасианси четирите аса служат за основа на основите, които включват цветовете сърце, карамфил, пика и тройка.

Каква е историята на игрите с карти Spider Solitaire?

Spider Solitaire, разновидност на оригиналния пасианс, е игра с карти за един играч с множество версии, която придоби популярност, след като беше включена в Microsoft Windows. Играта е наречена "Паяк" пасианс поради връзката между паяците, които имат осем крака, и осемте купчини основи, необходими за завършване на играта. Настоящата версия на "Паяк" възниква през 1949 г., но първото ѝ споменаване е в Games Digest през 1937 г. Тази версия е имала начална маса от 50 карти вместо 54, но тъй като е била описана като добре позната игра, произходът ѝ вероятно датира от началото на 30-те години.

Какви са шансовете за печалба в играта Spider Solitaire?

Подобно на класическия онлайн пасианс, не всички ръце на Spider Solitaire са печеливши. Според нашите изчисления процентът на печалбите за паяк пасианс с 1 цвят е 55-65%, за паяк пасианс с 2 цвята - 20-25%, а за паяк пасианс с 4 цвята - 5-10%.Колкото повече цветове участват в играта, толкова по-предизвикателна е тя. В Solitairea.com позволяваме на потребителите да играят печеливши игри, за да избегнат затъването в ситуация, в която не могат да спечелят.