МАЙ 2024

Печелещи съвети и хитрости за Солитер и спечелете експертски познания 2024

Овладейте най-добрите съвети и трикове, за да печелите в пасианс

Най-добрите съвети за пасианса от професионалните играчи

Написано от: Elizabeth Miller | Последно актуализирано: 11 Юли 2023 | Проверено от: Robert Moore

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
Благодарение на тридесетгодишно изпитание и задълбочени изследвания, умението на Елизабет в пасианса я превръща в иновативен и широко уважаван експерт, който се доверяват както любители, така и начинаещи. Относно Elizabeth Miller

Игра, която е предизвикателна, стратегическа и идеална за самоусъвършенстване, е "Клондайк пасианс" или просто "Пасианс". За да се насладите на редица предимства, които тази игра предлага, трябва да измислите своя собствена стратегия, а също така да следвате съветите и триковете, които ви препоръчваме.

Нека ви обясним някои съвети, които ще подобрят процента на печалбите ви и ще направят играта много по-лесна за игра.

Как да подобрим играта на пасианс

Когато играете пасианс, първото нещо, което трябва да запомните, са правилата. Второто нещо, което трябва да запомните, е целта на играта. Ще се опитате да преместите всички карти в купчините с основи, като подредите картите от една и съща боя във възходящ ред.

Пасианс Клондайк е една от най-простите пасианси, но за да постигнете най-добри резултати, е необходима солидна пасианс стратегия. Правилната стратегия може да бъде разликата между победа и загуба. Затова нека сега разгледаме стратегията на пасианса.

Обмислете внимателно движенията си

Откриването на скрити карти, тегленето от запаса, незабавното преместване на картите в купчините с основи и създаването на празна купчина с маси - това са някои от ходовете, които можете да направите в играта "Пасианс".

Винаги помнете, че това, че можете да направите даден ход, не означава, че трябва да го направите. Първо трябва да помислите дали ходът действително може да ви помогне в дългосрочен план или не. Ако той ви помага само в краткосрочен план, трябва да го избягвате.

Например, в началото на играта можете да преместите тройка сърца в купчината с основи. Това може да изглежда като достоен ход, но трябва да избягвате да го правите. Сърцовата тройка може да бъде поставена върху пикова четворка и да ви позволи да поставите върху нея пикова двойка или тройка и да откриете скрити карти.

Накратко, трябва да разсъждавате и да обмисляте възможностите, преди да направите даден ход.

Приоритизиране на колоните

Играта винаги трябва да започва с преместване на картите в купчините за игра. Това ще ви позволи да откриете картите с лицето надолу, както и да сте готови да поставите полезна карта в колоните, когато тя бъде изтеглена от запаса.

Освен това ще ви спести и време, тъй като няма да се налага да преглеждате запасите, за да откриете ход, което ще ви бъде много полезно при играта на Тайминг пасианс.

Управление на ръката

Най-добре е в началото да избягвате прехвърлянето на карта с нисък ранг, с ранг 5 или по-нисък, от запаса в колоните.

Тъй като всяка карта идва с аналог, като например 4 пика за 4 трефи, можете да изчакате, за да откриете аналога от игралните карти в масата. По този начин можете да откриете повече карти в масата и да подобрите шансовете си за победа в пасианса.

Игра на пасианс с времетраене - начало на купчините с асота

Асата и двойките трябва да бъдат прехвърлени веднага в основните колоди. Няма да имате полза от двойката в колоните на масата, тъй като тя може да блокира други карти, а върху нея можете да поставите само асо. С напредването на играта двойката може да се превърне в тежест и да спре напредъка ви, ако не я прехвърлите своевременно.

Избягване на преместването на 2s върху 3s

Поставянето на 2-ка върху 3-ка е често срещана грешка, която допускат дори опитни играчи. Факт е, че 2-ката няма да ви помогне да изложите никакви карти, тъй като асото може да бъде прехвърлено към основата веднага. То ще ви попречи да преместите 3-ката и другите карти с лицето надолу към купчините с основи, когато настъпи подходящият момент. Така че можете да оставите 2-ката в запаса, докато не се появи съответното асо.

Обърнете първо горната карта на запасите

Преди да направите каквото и да било друго, можете веднага да изтеглите горната карта от запаса. Това ще ви даде още една възможност и може би горната карта може да се окаже решаваща част от пъзела в тази игра с карти.

Обръщайте внимание на царете и асовете

Само царе могат да бъдат поставени на празно място, а асовете са първите карти, поставени на четирите купчинки с основи. Трябва да запомните ролите на тези специални карти и да ги използвате по подходящ начин.

Асо, поставено на върха на купчинка, ще блокира останалите карти, а кралят винаги трябва да започва от дъното на купчинка. Затова трябва да използвате тези карти правилно, за да спечелите пасианса.

Стратегии за пасианс - Започнете с по-дълги стекове

Преместването на картите от по-големи купчини ще отключи повече възможности и ще ви позволи да ги превърнете в по-малки купчини. Можете да разберете ползите от преместването на карти от по-големи купчини, като игнорирате по-големите купчини само за една игра и ще видите колко по-трудно става да спечелите.

Равномерно разпределяне на купчините Tableau

Новите играчи искат да получат незабавно удовлетворение, като завършат една купчина. Въпреки това, трябва да се опитате да имате балансирани купчини и да нямате безполезни празни колони или големи купчини.

Наличието на балансирани купчини ви позволява да получите повече възможности за отключване на скрита карта и да имате по-добра игра като цяло.

Не изпразвайте слотовете на Tableau без крал

Преди да създадете празна колона, първо трябва да потърсите крал, който може да бъде поставен в нея. Ако не виждате крал, можете да изчакате, докато се появи такъв. В противен случай празната колона ще се окаже безполезна.

Внимавайте за основите на сградата

Някои хора искат да преместят картите в основите винаги, когато имат възможност. Въпреки това картите, които са по-високи от две, могат да бъдат полезни за разкриване на други карти и за извършване на ходове в масата.

Подходящият момент да започнете да премествате картите в основите е, когато наближава краят на играта. Също така премествайте картите само когато сте сигурни, че няма да са ви полезни по-късно.

Цветът на краля е от значение

От това дали ще поставите червен или черен крал в празната колона зависи дали играта ще бъде лесна или трудна. Винаги трябва да погледнете наличните карти и да прецените кой крал трябва да бъде поставен в празната колона.

Например, ако видите Дама на сърцата и Валета на пиките, трябва да изберете Черния крал. Можете да изчакате известно време, ако желаният цвят на Царя все още не е наличен за вас.

Всички трикове и съвети, които споделихме, със сигурност ще подобрят резултата ви в пасианса, докато играете онлайн. Всъщност можете да ги приложите за повечето игри Пасианс и да се насладите на това да станете истински майстор на играта. Винаги бъдете търпеливи и правете почивки, след като почувствате умора. Знаем, че за нула време ще се превърнете в професионален играч на пасианси.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Съвети и трикове за пасианс - Често задавани въпроси

Ето някои от най-често задаваните въпроси за съвети и трикове за пасианс:

Какво трябва да направя, когато започне играта на пасианс?

Правете ходове само в рамките на масата и теглете само първата карта от запаса, за да имате повече възможности. Това ще ви помогне да имате стабилен старт и по-лесна игра.

Кой е най-важният съвет, който трябва да запомните, когато правите ходове в Пасианс?

Винаги помнете, че всеки ход е важен и влияе на начина, по който се играе останалата част от играта. Затова трябва да обмислите как даден ход може да повлияе на играта и да прецените дали си струва да го направите.

Какво да правя с 2-те карти в пасианса?

2-ката трябва да остане в ръката ви или в купчината, докато не се появи съвпадащо Асо, след което трябва да се прехвърли във фондацията с Асото. Тъй като картата 2 не помага за разкриването на никакви карти, най-добре е да я преместите във фондацията веднага.

Каква трябва да бъде стратегията за справяне с 2 карти от един и същи ранг и цвят?

Две карти от еднакъв ранг и цвят са карти като Крал Пика и Крал Клуба. Когато боравите с такива карти, трябва да обърнете внимание на детайлите и да се опитате да видите коя карта може да бъде по-полезна.

Какво трябва да се направи след изпразване на слот за табло?

Кралят трябва незабавно да бъде преместен на празното място в масата. След като поставите краля, можете да започнете да поставяте други карти като дама и вале, за да изградите последователност.

Какво трябва да имам предвид при изграждането на основи Ace?

Никога не премествайте карти в основите, докато не сте сигурни, че няма да ви трябват по-късно за извършване на ходове в масата. Ако преместите картите в основите преждевременно, може да затънете. Незабавното преместване на аса и двойки е безопасно, но всички останали карти трябва да бъдат преместени след внимателно обмисляне.