APRIL 2024

Играйте Spider Солитер 2 костюма и научете тактика на играта (2024)

Овладейте Spider Solitaire 2 Suits и спечелете лесно.

Станете крал или кралица на пасианса на 2 костюма

Написано от: Robert Moore | Последно актуализирано: 17 Юни 2023 | Проверено от: Elizabeth Miller

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
С повече от 30 години опит, Робърт Мур е утвърден авторитет по пасианса и Махджонг, покорил задълбочените правила и напредналите стратегии на тези класически игри. Относно Robert Moore

Пасиансът "Паяк в 2 цвята" ще ви предизвика и ще подобри мисловните ви способности. Това е забавен вариант на паяк пасианс, ако знаете какво правите. Ето защо сме тук, за да ви помогнем да станете експерт в това отлично ръководство за паяк пасианс 2 Suits с подробности за настройката, правилата и най-добрите стратегии за победа.

Как да създадете пасианс с 2 цвята Spider Solitaire

Подредба на Spider Solitaire 2 Suits

Подредба на Spider Solitaire 2 Suits

Ето как можете да настроите версията на стимулиращия пасианс "Паяк" с 2 цвята:

 • Вземете две колоди карти само с два цвята: пики и сърца.
 • Поставете 54 карти хоризонтално, за да образувате 10 колони на масата.
 • Всяка купчинка от 4-те най-леви колони ще има по 6 карти, а останалите купчинки - по 5.
 • Най-горната карта ще бъде обърната с лицето нагоре за всяко табло.
 • Останалите 50 карти ще бъдат съхранени с лицето надолу в купчината.

Как се играе пасианс с 2 костюма

Паяк пасианс в две бои - Как се играе

Паяк пасианс в две бои - Как се играе

В този раздел ще обясним как може да се играе тази игра с карти. Да започнем.

 1. Подредете картите в низходящ ред: Можете да подредите картите само в низходящ ред. Например, можете да вземете 8 от сърца и да я поставите върху 9 от пики или сърца. След като успешно преместите карта от мястото ѝ, картата, която е била под нея, ще бъде обърната и ще може да се използва в играта.
 2. Преместване на групи карти: Можете да премествате карти, които са поставени в низходящ ред и принадлежат към една и съща боя. Ако картите не принадлежат към една и съща боя, тогава можете да преместите само най-долната карта.
 3. Използване на запасите: Ако не можете да видите ход, можете да теглите карти от запаса, като щракнете върху тях. Към всички 10 колони ще бъде добавена карта с лицето нагоре.
 4. Не пренебрегвайте отворените колони: Картите от една и съща боя в низходящ ред или всяка отделна карта могат да бъдат поставени в отворена колона, за да ви помогнат да спечелите играта.
 5. Създавайте последователности, за да спечелите играта: Целта ви в тази игра е да поставите картите от една боя в низходящ ред от цар до асо. Когато завършите дадена последователност, тя се премества в купчината с основи, а завършването на 4 последователности от всеки цвят ще ви донесе победа в играта.
 6. Играйте умно и не изчерпвайте ходовете си: Ако не сте внимателни, може да се окажете с изчерпани ходове, затова следвайте нашите съвети по-долу, за да си осигурите победа.

Трикове за повече печалби в 2 костюма

Паяк пасианс 2 костюма - Как да спечелим!

Паяк пасианс 2 костюма - Как да спечелим!

Ето някои съвети и трикове, които трябва да запомните, когато играете тази версия на пасианса.

 • Картите с лице нагоре в горната част могат лесно да бъдат поставени над карта, която е следващата по-висока карта. Например 5-ца пика може да бъде поставена върху 6-ца сърца или пика.
 • Избягвайте да теглите карти от запаса, докато не можете да видите ход.
 • Асото трябва да бъде поставено над 2 пика или сърца, защото няма да ви позволи да напреднете.
 • Царят трябва да бъде поставен в празна колона на масата, така че да можете да го използвате за лесно завършване на последователност.
 • Използвайте уменията си да комбинирате редуващи се цветове, да използвате бутона за отмяна, да управлявате празните колони на масата и да теглите внимателно карти от запаса. С практиката ще разработите своя лична стратегия за пасианс с два цвята и ще подобрите когнитивните си умения.

Насладете се на предизвикателно преживяване

Премествайте картите си на групи в Spider Solitaire 2 Suits

Премествайте картите си на групи в Spider Solitaire 2 Suits

Тази версия на пасианса - пасианс с 2 цвята - може да бъде много трудна. Въпреки това играта си заслужава, защото ще ви помогне да станете по-добър играч на пасианс и да получите по-задоволителна победа от обикновения пасианс.

Всичко, което трябва да направите, е да се упражнявате и да следвате съветите, които споделихме тук, и ще получите първата си победа за нула време.

Разширени стратегии за 2 костюма Spider

Паяк пасианс 2 Подхожда на запасите

Паяк пасианс 2 Подхожда на запасите

Ето няколко стратегии, които можете да използвате, за да преминете на следващото ниво.

 1. Не се колебайте да комбинирате противоположните цветове: Обикновено играчите смятат, че не е разумно да комбинират цветовете. Истината е, че ще ви се наложи да го направите, ако искате да спечелите играта. Затова винаги трябва да комбинирате цветовете, ако това ви е от полза.
 2. Планирайте ходовете си: Когато започнете играта, веднага ще видите няколко очевидни хода. Въпреки това трябва да обмисляте всеки ход и да го сравнявате с други, преди да направите окончателния си ход.
 3. Използвайте бутона за отмяна: Бутонът за връщане на действието е там, за да ви помогне да коригирате грешните ходове, така че трябва да го използвате. Ако искате, можете да опитате различни ходове, докато намерите най-добрия, като използвате бутона за отмяна.
 4. Не пропускайте нито една възможност за подреждане на картите: Първо, можете да разгледате картите отгоре и да видите дали можете да ги преместите. Освен това можете да погледнете поредица от карти от един и същи цвят. И накрая, можете да потърсите комбинации с различни цветове. Ако правите всичко стъпка по стъпка, няма да пропуснете никакви комбинации.
 5. Използвайте добре празните колони: Празните колони може да използвате, за да запазите царете или да откриете карти, които могат да ви помогнат. Поставянето на случайни карти в празната колона може да доведе до повече вреда, отколкото полза.
 6. За да спечелите, са необходими последователности с един цвят: Не забравяйте, че целта на играта е да създадете пълни поредици само с един цвят. Завършените последователности автоматично се преместват в купчината с основи. Затова се съсредоточете върху създаването на последователности само с един цвят.

Предимства на два костюма Spider

Преместете асото си като последна карта, за да завършите поредицата.

Преместете асото си като последна карта, за да завършите поредицата.

Когато свикнете да играете тази игра, ще забележите подобрение на когнитивните си способности. Ето някои ползи, за които смятаме, че трябва да знаете.

 • Подобрена памет: Проучванията показват, че краткосрочната ви памет ще се подобри, когато играете пасианс известно време. Това се случва, защото трябва да помните къде се намират различните карти и какви карти трябва да вземете от запаса.
 • Интензивен фокус : Фокусът ви ще бъде като на орел, ако свикнете да играете пасианс "Паяк". Това не е изненадващо, защото тази игра изисква много внимание, за да я играете и да спечелите.
 • Овладейте търпението: Тази игра е свързана с търпение и изчакване на подходящата възможност за завършване на дадена поредица. Затова е естествено търпението ви да се увеличи, когато я играете.
 • Забавлявайте се и намалете стреса: Можете да си пуснете лека музика и да играете Паяк пасианс с 2 костюма, за да се отпуснете и да се забавлявате. Това ще ви помогне да си осигурите здравословна умствена почивка.
 • Поддържайте мозъка си активен: Понякога може да е трудно да поддържате мозъка си активен, особено когато не можете да се сетите за нищо, което да правите. Пасиансът "Паяк" ще поддържа мозъка ви активен, а също така ще развие умствените ви умения като разсъждаване и критично мислене.
Групите със смесени цветове не могат да бъдат премествани в Spider Solitaire 2 Suits

Групите със смесени цветове не могат да бъдат премествани в Spider Solitaire 2 Suits

Заключителни мисли за пасианса Spider Solitaire с 2 костюма

Пасиансът "Паяк в 2 цвята" може да се играе както от нови играчи, така и от професионалисти. Това е трудна игра, но бързо ще свикнете с нея. Просто не бързайте да теглите нови карти от запаса и следвайте всичко, което сме споделили в това ръководство.

Това е игра, в която се изисква стратегия и съсредоточаване, така че трябва да избягвате разсейването и да използвате правилно всяка нова карта, която получите.

Ако вече сте майстор на пасианса "Паяк в 1 цвят", трябва да опитате тази игра и да видите колко добре се справяте. Ако не сте играли пасианс 1 Suit Spider Solitaire, можете да започнете с тази версия, за да получите по-предизвикателно и забавно преживяване.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Пасианс на 2 костюма - Често задавани въпроси

Често задавани въпроси и отговори за пасианса "Паяк с 2 цвята".

Каква е основната цел на пасианса 2 Suits Spider Solitaire?

Целта ви е да построите 8 последователности от карти в низходящ ред, като започнете от краля и завършите с асото. Картите трябва да принадлежат към една и съща боя и ще се преместят автоматично в купчината с основите, когато приключите.

Какъв е броят на цветовете и картите в пасианса 2 костюма Spider Solitaire?

В тази игра има 2 цвята - пики и сърца. Има общо 104 карти, а всяка боя има 52 карти.

Как може да се премести група карти в Spider Solitaire с 2 цвята?

Ако искате да преместите група карти, трябва да запомните 2 неща. Първото е, че картите трябва да са подредени в низходящ ред, а второто е, че трябва да принадлежат към една и съща боя.

Какво да правя, когато не виждам ходове в пасианса "Паяк в 2 цвята"?

Можете да кликнете върху акцията и да изтеглите още 10 карти. Това ще добави по една обърната карта към всяка колона на масата.

Какви усъвършенствани стратегии мога да използвам в Пасианс на паяка в 2 цвята?

Следват някои усъвършенствани стратегии, които препоръчваме.

 1. Комбинирайте противоположни цветове, когато това изглежда полезно.
 2. Използвайте бутона за отмяна, за да поправите грешките си.
 3. Използвайте празните колони, за да запазите царе или да откриете полезни карти.
 4. Фокусирайте се върху последователности само с един цвят, за да спечелите.