ЮЛИ 2024

Как да играете наръчник за Spider Солитер - Играйте сега!

Научете се да играете Spider Solitaire като професионалист

Наръчник с правила за игра на пасианс Spider

Написано от: Elizabeth Miller | Последно актуализирано: 16 November 2023 | Проверено от: Robert Moore

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
Благодарение на тридесетгодишно изпитание и задълбочени изследвания, умението на Елизабет в пасианса я превръща в иновативен и широко уважаван експерт, който се доверяват както любители, така и начинаещи. Относно Elizabeth Miller

За много хора любовта към класическия пасианс не стихва, но от време на време искат да играят нещо по-сложно и пикантно. Ето защо се появи оригиналният паяк пасианс, защото той е по-предизвикателен вариант, който винаги ще ви държи нащрек.

Попаднали сте на правилното място, ако сте нови в Паяковия пасианс или се стремите да повишите уменията си. Нека се потопим и открием как да играем Spider Solitaire като професионалисти, водени от нашия експерт играч Елизабет Милър.

Като вълнуващ вариант на класическия пасианс с две тестета карти, тази игра се състои в подреждане на карти за игра от една и съща боя в низходящ ред от крал до асо, за да се завършат осем последователности.

Спечелете Spider Solitaire

Spider Solitaire не е от онези игри с карти, в които късметът играе важна роля за победата ви. Преди да започнете да играете Паяк пасианс, трябва да сте подготвени да се справяте с всяка разкрита карта и да създавате низходяща последователност, докато разкривате скрити карти. Всичко това трябва да се прави според правилна стратегия, ако искате да успеете.

Нека набързо ви обясним как можете да настроите тази игра.

 • Вземете 2 стандартни колоди карти и ги разбъркайте правилно.
 • Започнете отляво и поставете 6 карти с лицето надолу в първите четири колони и 5 карти с лицето надолу в останалите шест колони.
 • Обърнете най-горната карта от всяка колона и поставете останалите карти в запаса. Сега сте готови да започнете да играете и да създавате последователности.

Целта на играта на паяк пасианс онлайн

Следвайки правилата на играта "Пасианс" във варианта "паяк", поставяте карта с лицето нагоре върху друга, ако тя е следващата най-ниска карта. Деветка пика може да бъде поставена върху десетка сърца, но не можете да преместите двете карти заедно. Ако искате да преместите картите като купчина, те трябва да принадлежат към една и съща боя.

Управлението на всички десет купчинки и използването на всички обърнати карти ще бъде основната ви задача в тази игра. Ще се опитате да създадете низходящи последователности от един и същи цвят, така че те да могат да бъдат преместени в основите на купчините. Можете да теглите карти от запаса, ако не можете да намерите никакви ходове в масата.

Ще спечелите играта, когато всички карти се окажат в основата.

Купища Tableau и печелене на повече точки

Управлението на купчините Tableau и на всяка празна колона в купчината Tableau е много важно. Някои ходове може да не изглеждат естествени, но може да се окажат това, което ви е необходимо, за да постигнете отлични резултати в Spider Solitaire.

Например, може да искате да създадете празна колона бързо, като преместите карти от по-малка купчина. Въпреки това ще ви посъветваме първо да се съсредоточите върху колоните с повече карти, за да имате балансирани купчини табло. Колоните с най-много скрити карти могат да се окажат най-голямото препятствие в тази игра.

Начинаещите в повечето случаи не разбират идеята за "ред." Това означава, че трябва да избягвате смяната на цветовете в последователността, доколкото е възможно. По-лесно е в крайна сметка да се образуват последователности с един цвят, когато смяната на цветовете не е честа.

Паяк пасианс Скрити карти

Обръщането на възможно най-много карти с лицето надолу в настоящата игра изглежда е отлична стратегия за победа. Трябва обаче да проверите дали напредвате в правилната посока, преди да се опитате да разкриете скритите карти.

Например, може да получите възможност да преместите 7 пика в празна колона и да разкриете скрита карта. Преди да направите този ход, можете да проверите дали е възможно да преместите картите над 8 пика, за да можете да поставите 7 пика върху нея. Това ще бъде много по-продуктивен ход, а и все още ще разполагате с празната купчина за ползване.

Така че, трябва да си създадете навик винаги да мислите за алтернативни ходове и да се опитвате да избирате най-полезните от тях.

Карти с лице надолу и експертни движения

Вече споменахме за реда, но понякога е добре да се действа без ред. Безпорядъкът означава, че смяната на цветовете може да бъде честа, а тази стратегия може да ви помогне да обърнете повече карти с лицето надолу, ако я използвате правилно.

Не може да имате гладка или лесна игра, когато играете вариант на пасианс като Паяк пасианс. Трябва да направите някои трудни избори, като например да имате колона с многобройни смени на цветовете, за да може други колони да имат много малко смени на цветовете.

След като успеете да постигнете напредък с другите колони, можете да се справите с колоната с повече промени на цветовете. Ще бъде по-добре да изберете колона без скрити карти за имаща многобройни промени на цветовете, така че да не блокирате тези скрити карти за дълго време.

Овладяване на празното пространство в пасиансите

Празната купчина ще ви помогне при изграждането на купчини и извършването на ходове. Всяка карта, която не може да бъде поставена никъде и блокира напредъка ви, може да бъде преместена в празната купчина.

Ако не харесвате картата, която се разкрива от картата, поставена на празната купчина, можете да използвате бутона за отмяна и да използвате празната купчина по-късно. Би било добре, ако не теглите често карти от запаса, ако се опитвате да създадете празна купчина.

Накратко, трябва да създадете празна купчина възможно най-скоро.

Фундиращи пилоти и основни правила за победа

Различните варианти на Spider Solitaire имат едни и същи основни правила, но е много по-трудно да спечелите във варианта с четири костюма в сравнение с варианта с един костюм. В по-трудните варианти способността ви да виждате какво би могло да бъде възможно ще ви помогне да преместите картите към купчините с основи.

Само защото дадена карта не присъства на масата, не трябва да пренебрегвате факта, че тя съществува. Затова трябва да си представяте сценарии, в които можете да постигнете напредък, като използвате карта, която все още не е налична.

Например, може да ви е необходима само 10 сърца, за да създадете пълна последователност. При този сценарий не трябва да правите ходове, които ще отнемат възможността ви да създадете пълна последователност, когато се разкрие 10 сърца.

Търпение игра Стратегически геймплей

Всеки ход трябва да бъде възможно най-точен, защото един грешен ход ще промени изхода на играта. Особено когато боравите с карти с различен цвят, трябва да обърнете внимание на възможностите, които имате.

Например, може да имате две възможности да поставите 10 пика върху вале от друга боя. При този сценарий трябва да помислите за броя на скритите карти, които има всяка купчина с вале. Естествено, трябва да изберете купчината с най-малък брой скрити карти и да поставите своите 10 пики там. Така ще блокирате по-малко карти.

Може би 10 пика не трябва да се поставя над вале от друга боя и трябва да изчакате вале от пика. По принцип трябва да обмислите всеки възможен ход и след това да направите най-добрия.

Най-добрите играчи на паяк в света

Ето кои играчи на пасианс са надминали всички останали:

 1. Елизабет Милър (Великобритания) - 411 изиграни игри, 279 спечелени игри
 2. Майкъл Калъм (Великобритания) - 308 изиграни игри, 185 спечелени игри
 3. Фернандо Рабело (Бразилия ) - 511 изиграни игри, 198 спечелени игри
 4. Нобуо Сугимура (Япония ) - 453 изиграни игри, 190 спечелени игри
 5. Ана Мария Монтоя (Колумбия ) - 288 изиграни игри, 148 спечелени игри
 6. Пьотр Швед (Полша ) - 271 изиграни игри, 143 спечелени игри
 7. Лаура Потвин (Канада ) - 345 изиграни игри, 165 спечелени игри
 8. Иван Костов (България ) - 390 изиграни игри, 172 спечелени игри
 9. Габриел Силва (Аржентина ) - 321 изиграни игри, 155 спечелени игри
 10. Бьорн Свенсон (Швеция ) - 294 изиграни игри, 143 спечелени игри

Не пропускайте възможността да се учите от тези професионалисти и да станете много по-добри в стратегията на пасианса. След като овладеете стратегията, процентът на победите ви ще се подобри, което ще направи играта по-забавна.

Винаги се опитвайте да следвате правилната стратегия и да правите ходове, за да спечелите играта. Надяваме се, че ще продължите да се наслаждавате на играта, която всички обичаме.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Как се играе паяк пасианс - Често задавани въпроси

Ето някои често задавани въпроси за това как се играе Spider Solitaire:

Каква е основната цел на играта Spider Solitaire?

Основната ви цел е да създавате последователности от една и съща боя, като картите са подредени в низходящ ред от крал до асо. Когато създадете 8 такива последователности, автоматично ще спечелите играта.

Каква стратегия трябва да се приложи при избора на колона, за да се открие скрита карта в Spider Solitaire?

Препоръчително е да изберете колона с най-голям брой скрити карти, но трябва да вземете предвид и всичко останало в играта.

Можете ли да обясните концепцията за "верижно прекъсване на ранга" в Spider Solitaire?

В общи линии се опитвате да избягвате прекъсвания на редиците и да правите ходове, така че картите винаги да следват правилния ред. Вместо да преместите вале в празна колона, трябва да се опитате да намерите дама и да поставите валето върху нея. Така в крайна сметка ще разкриете скритата карта под валето, а също така ще запазите реда в играта.

Защо трябва да включвам "недостъпни сценарии" в стратегията си за паяк пасианс?

Определени карти, които все още не са налични, могат да се появят и да бъдат използвани за постигане на напредък. Това обаче може да се случи само когато предвидите появата им и избягвате да правите ходове, които ще ви попречат да използвате тези карти добре. Затова винаги мислете какво може да се случи и играйте в съответствие с това.

Как завършва играта Spider Solitaire?

Играта приключва, когато свършат ходовете ви или завършите осем последователности, за да я спечелите.

Какви са имената на някои от най-добрите играчи на пасианс Spider в света?

Някои от най-добрите играчи на паяк пасианс са Елизабет Милър и Майкъл Кълъм от Обединеното кралство, Фернандо Рабело от Бразилия и Нобуо Сугимура от Япония.