ЮНИ 2024

Играйте класически Солитер и потопи се в първоначалната игра

Класически пасианс е най-добрият начин да се отпуснете и да се забавлявате.

Ръководство за овладяване на класическите пасианси

Написано от: Robert Moore | Последно актуализирано: 21 August 2023 | Проверено от: Elizabeth Miller

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
С повече от 30 години опит, Робърт Мур е утвърден авторитет по пасианса и Махджонг, покорил задълбочените правила и напредналите стратегии на тези класически игри. Относно Robert Moore

Може да сте в началото на своето пътешествие в света на пасианса или да сте човек, който вече познава всички тънкости на играта. Все пак не можете да отречете, че тази игра е красива и е една от онези редки игри, които дават няколко когнитивни ползи.

Днес ще разгледаме класическата игра с карти "Пасианс", която е известна с много имена като "Търпение" и " Безплатен пасианс Клондайк".

Класическите пасианси или игрите Пасианс са изпълнени с възможности и вие ще се опитате да ги проучите всичките, за да спечелите. Няма значение колко сте велики; тази игра може да ви изненада. Основната причина да играете пасианс обаче винаги трябва да бъде да се забавлявате и да стимулирате мозъка си.

Класически пасианс на карти

Има само един начин да спечелите играта Класически пасианс: като преместите всички карти от една и съща боя в купчината за основа във възходящ ред от асо до крал. В крайна сметка трябва да имате 4 купчини карти от асо до крал от 4-те цвята, които се срещат в стандартното тесте.

Това може да изглежда като проста задача, но ще осъзнаете колко предизвикателна и интересна може да бъде тя, когато започнете да подреждате картите.

Класическа игра с карти

Ако искате да научите как да играете класически пасианс онлайн, трябва да започнете с настройките. В настройката на класическата версия масата има седем купчини карти. Първата купчинка има 1 карта, а като вървите от ляво на дясно, броят на картите се увеличава с 1, така че седмата купчинка ще има 7 карти.

Можете да поставите най-горната карта от всяка купчинка като обърната карта, а останалите карти трябва да се държат с лицето надолу. В допълнение към масата ще има 4 купчинки с основи, купчинка за теглене на карти и купчинка за отпадъци от изтеглени карти.

Играйте пасианс - Геймплеят

Подобно на всички останали пасианси и тази игра се играе с преместване на картите. Уловката е, че можете да поставите карта върху друга карта, само ако тя е следващата най-ниска карта и принадлежи към противоположния цвят. Така например 6 пика може да бъде поставена върху 7 сърца. Можете да продължите поредицата, като поставите 5 каро или сърце върху 6 пика.

Правилата, споменати по-горе, важат и за масата, но основата е различна. Всички карти в основата трябва да следват възходящия ред и да са от една и съща боя.

Ако не можете да намерите ход в масата, щракнете върху основата, за да изтеглите една карта. Изтеглената карта ще бъде част от купчината за изхвърляне, докато не намерите начин да я преместите.

Играйте класически пасианс онлайн

Ще се насладите на класически пасианс онлайн с лека музика. Музиката не е задължителна, но може да се окаже чудесно допълнение към заниманието, което ще поддържа ума ви остър.

Винаги е вълнуващо да мислите и да опитвате различни стратегии и да станете толкова добри, че да забелязвате ходовете мигновено.

Класическият пасианс е една от онези редки игри, които можете да играете с удоволствие в продължение на години. Освен механиката на играта, Класически пасианс предлага перфектен баланс между релаксация и умствена стимулация. Това е игра с комбинация от простота, стратегия, късмет и търпение. и възхитително неочаквани обрати, което е част от причините да е толкова завладяваща.

Класически пасианс

Само няколко игри като футбол, шахмат и тенис могат да спечелят сърцата на милиони хора по света. Честно казано, не е много пресилено да поставим и Classic Solitaire в тази категория. Ако не ни вярвате, можете да попитате всеки случайно срещнат човек и той може да е чувал за пасианса или дори да го е играл.

Вълнуващото при класическата версия на пасианса е, че можете да се научите да го играете за броени минути. Въпреки това, дори тези, които играят от десетилетия, не могат да спечелят всяка една игра.

Тайната на тази страхотна игра е, че дори да правите перфектни ходове, не можете да спечелите всяка една игра. Никога не знаете дали ще спечелите или не, докато не свърши всичко. Точно такава е тази игра и затова играта в нея е вълнуваща.

Играене на пасианс и игри за търпение

Когато започвате нова игра, откриването на ходовете е лесно. Първите няколко минути са лесни за изпълнение, но късметът ви може да се изчерпи и да зациклите. Професионалните играчи на пасианс вече са запознати с това, което обсъждаме, защото знаят, че тази игра е създадена, за да изпита търпението ви.

Нужен е само един правилен ход и за нула време ще се върнете на правилния път.

Бавно ще развиете усъвършенствани умения за разпознаване на шаблони, а също така ще овладеете всички стратегии, които са необходими, за да постигнете отлични резултати в Пасианс. Само не забравяйте, че винаги трябва да започвате да местите картите на купчините в масата, преди да изтеглите нещо от запаса.

Пасианс Клондайк: Оригиналната игра с карти

Истинският пасианс е игра с неограничени възможности, дори когато става въпрос за създаване на вариации. FreeCell, Пирамида, Злато, Свободен паяк, Юкон, Канфийлд и Четиридесет крадци са само няколко варианта на пасианса. Може би, докато приключите с четенето на тази статия, ще бъде създадена нова вариация.

Всеки играч, който се справя отлично с класическия пасианс, може да се забавлява много, като опита други варианти. След като станете опитен играч на Класически пасианс, светът на пасианса ще ви приеме радушно и ще ви бъде лесно да играете всяка вариация на играта.

Solitaire.com е тук за вас, за да не се чувствате никога сами или объркани, докато изследвате света на пасианса. Нашите експерти са прекарали безброй часове в овладяване на всички варианти на играта и ще ви помогнат да овладеете всеки вариант на пасианса, който ви се стори интересен. Няма значение колко сте опитни; ние ще изведем играта ви на следващото ниво.

Ключови моменти за Solitaire Classic

Пасиансът не е игра на подреждане на картите в низходящ ред, а след това във възходящ. Пасиансът е игра, в която се съчетават късмет, стратегия, търпение, умения и решителност. На пръв поглед това е игра на преместване на карти, но в действителност е игра за подобряване на познавателните ви способности и търпение.

Класическият пасианс стои по-високо от останалите варианти и причините за това могат да бъдат много - например простият му геймплей или оформление. Така че не бива да чакате повече и започнете да играете Класически пасианс, тъй като това със сигурност ще бъде една от задачите ви, когато се нуждаете от забавление и за да излекувате завинаги скуката си.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Класически пасианс - Често задавани въпроси

Сега ще отговорим на някои въпроси, които може да имате относно Classic Solitaire.

Каква е целта на играта Classic Solitaire?

Ще следвате правилата на играта и ще се опитате да преместите картите от един и същи цвят във възходящ ред от асо до крал към купчините с основи. Когато запълните всички купчини с карти, ще спечелите играта.

Как да настроя оформлението в Classic Solitaire?

Започнете отляво и поставете една карта на първата купчинка, като продължите да поставяте карти, равни на броя на купчинките. Спрете, когато поставите 7 карти на седмата купчинка, за да завършите създаването на масата. Останалите 24 карти ще отидат в запаса, а 4 купчинки с основи ще бъдат запазени над масата. Обърнете всички горни карти на купчините с масива и започнете да играете.

Какви са правилата за преместване на картите в Classic Solitaire?

Ако премествате карти в масата, една карта може да бъде поставена върху друга, ако е в противоположен цвят и следва низходящия ред. Например, пикова тройка може лесно да бъде изиграна върху сърцева четворка.

Какво имате предвид под купчината с наличности и отпадъци в Classic Solitaire?

Запасът съдържа картите, които са останали след създаването на масата, и в зависимост от варианта на пасианса от запаса могат да бъдат изтеглени от една до три карти. Картите, изтеглени от запаса, се поставят в купчината с отпадъци.

Защо стратегията е важна за победата в Класически пасианс?

Както горивото е важно за управлението на автомобила, така и стратегията е важна за победата в пасианса. Без правилна стратегия лесно можете да се изгубите и да направите ходове, които ще направят победата невъзможна.

Кои са някои интересни варианти на пасианса, различни от класическия пасианс?

Всеки има своите любими игри, но ние препоръчваме да опитате Spider, FreeCell, Pyramid и Forty Thieves. Трябва да изпробвате възможно най-много варианти, преди да решите кои са най-добрите за вас.