ЮНИ 2024

Windows наръчник и разрешение за игра на Microsoft Solitaire (2024)

Играйте Klondike с прости правила и ясен геймплей

Характеристики и акценти на играта Microsoft Solitaire Collection

Написано от: Robert Moore | Последно актуализирано: 21 August 2023 | Проверено от: Elizabeth Miller

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
С повече от 30 години опит, Робърт Мур е утвърден авторитет по пасианса и Махджонг, покорил задълбочените правила и напредналите стратегии на тези класически игри. Относно Robert Moore

Вариантът на Microsoft Solitaire, класическа компютърна игра с над 30-годишна история, вече е достъпен в Solitairea. Тази усъвършенствана версия, известна като Microsoft Solitaire Collection или MSN Solitaire Collection, включва допълнителни функции като Ежедневни предизвикателства и Клуб на звездите, което гарантира безкрайни часове забавление. Колекцията включва пет много популярни пасианси или режими на игра: Klondike, FreeCell, Spider, Pyramid и TriPeaks.

Включени игри и техните уникални предизвикателства

  1. Клондайк: Квинтесенцията на пасианса, безплатният Клондайк на Microsoft предлага възможност за игра чрез теглене на една или три карти наведнъж. Играчите могат да избират между системата за точкуване Vegas и традиционното точкуване.

  2. Паяк: Пасианс Паяк на Microsoft, по-предизвикателна игра, която се играе със 104 карти (две колоди), е идеална за играчи, които търсят по-дълго и по-взискателно преживяване. Начинаещите могат да започнат с версията с една боя, а по-напредналите играчи могат да избират между две и четири масти.

  3. Онлайн Freecell: Microsoft FreeCell, игра, която разчита повече на уменията, отколкото на късмета, има всички карти видими от самото начало.

  4. TriPeaks: Microsoft TriPeaks: Наречена така заради уникалното си оформление на картите, играта изисква от играчите да създават последователности от карти, които са с една степен по-високи или по-ниски.

  5. Пирамида: В Microsoft Pyramid Solitaire играчите комбинират картите в двойки, които са общо 13. Целта е да се премахнат всички карти от пирамидалното поле.

Трудности на играта: Задоволяване на всяко ниво на умения

Персонализиране на опита с теми

Играчите могат да персонализират своето преживяване с Microsoft Solitaire Collection, като избират от различни теми, включително Classic, Aquarium, Fable, Western, Beach, Autumn и Jumbo. Темите могат да се сменят от началния екран.

Когнитивни ползи от играта на пасианс

Играта на пасианс и маджонг е свързана с различни ползи за когнитивните функции, като например подобряване на концентрацията, паметта и уменията за решаване на проблеми. Тези игри изискват стратегическо мислене, планиране и разпознаване на модели, което може да подобри умствената гъвкавост и когнитивната гъвкавост.

Съвети и стратегии за всяка игра

  1. Клондайк: Съсредоточете се върху разкриването и изиграването на карти от масата, а не от запаса. Това ще ви помогне да откриете скрити карти и да създадете повече възможности за ходове, когато играете Клондайк.

  2. Паяк: когато е възможно, можете да се опитате да създадете празни колони в масата, тъй като те могат да се използват за по-лесно преместване на карти между цветовете.

  3. FreeCell: планирайте ходовете си предварително и използвайте стратегически свободните клетки, за да избегнете блокирането на ключови карти.

  4. TriPeaks: винаги се опитвайте първо да изчистите картите от върховете, тъй като те могат да блокират достъпа до други карти.

  5. Пирамида: уверете се, че премахвате приоритетно картите от пирамидата, които покриват няколко карти, за да увеличите максимално възможностите си за бъдещи ходове.

Тези игри са най-играните компютърни игри, които хората познават. Не чакайте повече, не забравяйте да прочетете нашето ревю до края и да получите ежедневните си предизвикателства.

Разработчик, продуцент и история

Колекцията Microsoft Solitaire е разработена от Microsoft Casual Games, Smoking Gun Interactive, Next Level Games и Arkadium.

Издава се от Xbox Game Studios и се продуцира от Пол Йенсен, Дерек Дютили и Тристан Хол. Първата версия на колекцията е пусната на 26 октомври 2012 г. като заместител на досегашните пасианси, включени в пакета на Windows 8.

Разгледайте още игри на Microsoft

В допълнение към пасиансите играчите могат да се насладят на Microsoft Mahjong, Microsoft Sudoku и класическата версия на Minesweeper за Windows. Тези игри също ви дават познавателни ползи, прости правила и ясен геймплей.

Системни изисквания

Microsoft Solitaire Collection е съвместима с всички съвременни браузъри, видове устройства (настолни, таблети, мобилни) и операционни системи (Windows, macOS, Linux, Android, iOS и др.).

Играйте още днес! Картите ви очакват тук, в Pasiansigra.com.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Често задавани въпроси за колекцията пасианси на Microsoft

Топ 5 въпроса/въпроса за Microsoft Solitaire Collection - най-играната компютърна игра!

Какви игри са включени в Microsoft Solitaire Collection?

Колекцията включва пет популярни пасианса: Klondike, FreeCell, Spider, Pyramid и TriPeaks.

Какви са когнитивните ползи от играта на пасианс и маджонг?

Играта на пасианс и маджонг може да подобри концентрацията, паметта, уменията за решаване на проблеми, умствената сръчност и когнитивната гъвкавост.

Мога ли да персонализирам външния вид на Microsoft Solitaire Collection?

Да, можете да персонализирате преживяването си, като изберете една от различните теми, включително класическа, аквариум, приказка, уестърн, плаж, есен и джамбо.

Какви са системните изисквания за Microsoft Solitaire Collection?

Microsoft Solitaire Collection е съвместима с всички съвременни браузъри, видове устройства (настолни, таблети, мобилни) и операционни системи (Windows, macOS, Linux, Android, iOS и др.).

Има ли други игри на Microsoft, които мога да играя, освен пасианс?

Да, можете да се насладите и на Microsoft Mahjong, Microsoft Sudoku и класическата версия на Minesweeper за Windows.