МАЙ 2024

Играйте Klondike Солитер и се насладете на часове увлекателно спокойствие

Пасиансът Клондайк е най-популярната версия на игрите за търпение.

Възпроизвеждане на пасианс Клондайк онлайн безплатно

Написано от: Robert Moore | Последно актуализирано: 17 Юни 2023 | Проверено от: Elizabeth Miller

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
С повече от 30 години опит, Робърт Мур е утвърден авторитет по пасианса и Махджонг, покорил задълбочените правила и напредналите стратегии на тези класически игри. Относно Robert Moore

Приветстваме всички любители на пасианса на нашия уебсайт, посветен на красивата игра пасианс: Solitairea.com. Независимо дали просто се интересувате от пасианса, или сте ветеран, ние ще ви помогнем да станете по-добър играч на пасианс.

В тази статия ще разгледаме една класическа версия на Пасианс, която е най-популярна: Клондайк пасианс.

Пасиансът Клондайк е толкова популярен, че често е наричан просто Пасианс. Той е като класическата версия на шаха, която всички познават, въпреки че през годините са въведени толкова много нови версии.

Тази класическа игра е толкова интересна, защото има прости правила и все пак представлява предизвикателство за всеки, който я играе. Професионалните играчи и новите играчи могат да я играят и да й се наслаждават. В това ръководство за пасианс "Клондайк" ще споделим как можете да играете тази игра и всичко останало, което трябва да знаете.

Оформление на играта Klondike Solitaire

Разположение на играта на пасианс Клондайк - настройка на Клондайк

Разположение на играта на пасианс Клондайк - настройка на Клондайк

Ето как трябва да изглежда оформлението на играта в тази версия на Пасианс.

 • За да играете Пасианс, трябва да подредите седем купчини карти в масичка.
 • Започвайки отляво, първата купчинка ще има една карта, втората купчинка ще има две карти, третата купчинка ще има три карти и така нататък.
 • В крайна сметка ще имате седем карти на седмата купчина и 28 карти в масата.
 • Най-горната карта на всяка купчинка ще се държи с лицето нагоре, а останалите карти ще бъдат с лицето надолу.
 • В допълнение към масата, във фондацията ще има 4 празни купчинки, където можете да подреждате картите във възходящ ред, започвайки от асото и завършвайки с краля.
 • Вкупчината ще има картите, останали след поставянето на масата.
 • Вашата цел ще бъде да създадете 4 различни купчини карти от всяка боя във възходящ ред от асо до цар върху основите. Можете да направите това, като премествате карти от масата и запаса.

Как се играе пасианс - правила

Как се играе Клондайк пасианс онлайн игра

Как се играе Клондайк пасианс онлайн игра

В тази игра ще се опитате да преместите картите от запаса и масата по такъв начин, че да построите пълна последователност от карти (от асо до крал) върху четирите купчини с основи. Нека обясним правилата подробно.

 1. Манипулиране на масата: Една карта може да бъде поставена върху карта в колоните на табло, ако тя е от противоположен цвят и принадлежи към следващия най-нисък ранг. Например, можете да поставите 8 от сърца върху 9 от трефи.
 2. Изграждане на основа: Само най-горната карта може да бъде преместена в купчината за основа, ако е следващата по големина карта и принадлежи към същия цвят. Например, 4 от сърца може да бъде поставена върху 3 от сърца.
 3. Използване на запасите: В зависимост от избрания от Вас вариант на тази игра от запаса се обръщат от една до три карти. Можете да преместите картите от запаса в масата или в основата, ако това има смисъл.
 4. Правилото на краля: Специално правило позволява само един крал да бъде поставен върху празна купчина за масата.

Стратегии за победа в пасианса Клондайк

Как да спечелите пасианс Клондайк - от асо до крал

Как да спечелите пасианс Клондайк - от асо до крал

Разбирането на правилата е необходимо, но за да постигнете успех в игрите с карти, трябва да използвате стратегии. Ето някои стратегии, които трябва да използвате, когато играете пасианс Клондайк.

 • Започнете с масата: Може да се изкушавате да теглите нови карти от купчината, но първо трябва да се опитате да направите ходове в масата.
 • Използвайте правилно запасите: Ако имате избор между това да преместите карта от масата или от запаса, трябва да преместите карта от масата. Наличието на повече карти в запаса ще Ви помогне в по-късните етапи на играта.
 • Фокусирайте се върху използването само на 2 цвята за изграждане на последователност в масата: Ако използвате само 2 цвята, като сърца и пики, за да построите последователност в масата, ще ви бъде много по-лесно да построите други последователности и да завършите последователности върху купчините с основи.
 • Не бързайте: Играчите може да бързат да преместят картите в купчините с основи или да правят ходове, без да мислят. Ако направите достатъчно грешки, защото бързате, победата ще стане невъзможна. Затова мислете, преди да се движите, и обмислете всички алтернативи, преди да направите ход.

Вариации на пасианса Клондайк

Съществуватразлични варианти на пасианса Клондайк, които трябва да опитате, след като го усвоите. Следват някои вълнуващи варианти на пасианса Клондайк.

 1. Easthaven: Повечето от правилата в този вариант са подобни на тези в пасианса Клондайк. Въпреки това масата ще има 3 карти в 7 купчинки и 31 карти, останали в запаса. Няма купчинка за отпадъци, така че към всяка купчинка ще се добавя по една карта, когато кликнете върху запаса.
 2. Клондайк по трима: Тази версия има същите правила като пасианса Клондайк. Единствената разлика е, че от запаса ще бъдат изтеглени три карти, а не само една. Затова този вариант е по-сложен за игра.
 3. Двоен Клондайк или Клондайк с две колоди: Този вариант има две колоди карти и девет купчинки в масата. Той е много подобен на класическия вариант, но двете колоди карти ще го направят малко по-труден за игра.

Играта Клондайк Практиката прави нещата перфектни

Пасиансът Клондайк се нарича още пасианс на търпението и това е подходящо име, защото тази игра изисква много търпение и практика. Не става въпрос само за подреждане на картите в правилния цифров ред, но и за забавление и подобряване на познавателните ви способности.

Докато играете тази игра, не е нужно да бързате или да се притеснявате, тъй като ще получите неограничен брой преминавания през тестето. Можете да не бързате и да продължите да се учите в процеса на работа.

Ще започнете да забелязвате грешките си, след като загубите няколко пъти. Накрая ще се почувствате достатъчно уверени, за да започнете да печелите.

След като станете постоянни и започнете да печелите, можете да играете повече игри. Това е първата ви стъпка към овладяването на всички видове пасианси, така че не се колебайте и играйте пасианс Клондайк.

Разкриване на скритите карти и как да напреднете в пасианса Klondike

Разкриване на скритите карти и как да напреднете в пасианса Klondike

Да разбъркаме картите и да играем!

Soliteria.com е винаги на разположение, за да помогне на играчите на пасианс с най-добрите ръководства, ревюта, стратегии, съвети и други.

Продължавайте да следите нашия сайт и за нула време ще се превърнете в експерт по пасианс Клондайк. Ако искате да овладеете някоя друга версия на пасианса, уверяваме ви, че ще ви помогнем да постигнете целта си.

Ключови точки на пасианса Клондайк

Ключови точки и пасианс Klondike Kings and Aces

Ключови точки и пасианс Klondike Kings and Aces

"Пасиансът Клондайк" е един от онези известни класически романи, които ще се помнят от поколения наред. Играта в него е лесна, но е необходимо време, за да се овладее геймплеят.

Това е може би една от най-лесните версии на тази игра и затова е толкова популярна. Веднъж щом усвоите играта, винаги ще се връщате за още.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Раздел "Често задавани въпроси" за пасианса Клондайк

Ето някои често срещани въпроси и отговори, свързани с пасианса Клондайк:

Каква е целта на пасианса Клондайк?

Трябва да преместите всички карти от масата и запаса в основата и да ги поставите в правилния ред.

Можете ли да обясните разположението на масите в пасианса Клондайк?

В тази игра има седем купчини карти. Започвайки отляво, всяка купчинка има карти, равни на нейния брой. Така че първата купчина ще има само една карта, а седмата купчина ще има седем карти. Ще виждате само най-горната карта на всяка купчина, тъй като останалите карти са обърнати с лицето надолу.

Кога можете да преместите карта в основата в пасианс Клондайк?

Една карта може да бъде преместена в основата само ако е следващата по големина карта и съвпада с цвета на картата в основата. Например, можете да поставите дама на сърцата върху вале на сърцата в основата.

Как мога да използвам кралете в пасианса Klondike?

Царете са специални, защото само те могат да бъдат поставени в празна колона на масата. Затова трябва да следите за кралете и да ги използвате разумно.

Какви са различните варианти на пасианса Клондайк?

Популярните варианти на тази игра са Easthaven, Klondike by Threes и Klondike Two Decks. В Easthaven няма купчина за отпадъци, а три карти се поставят в 7 купчини на масата. В Klondike by Threes се теглят три карти наведнъж. И накрая, Klondike Two Decks се играе с 2 тестета карти.

Как да усвоя и подобря стратегията си за пасианс Клондайк?

Можете да следвате стратегията на другите или да разработите своя собствена, само когато практикувате и сте фокусирани. Винаги се опитвайте първо да правите ходове в масата, използвайте добре царете, не бързайте да изграждате основи и използвайте запасите максимално.