ЮЛИ 2024

Играйте Пирамида Солитер и се насладете на разбирателната игра 2024

Играйте пирамидален пасианс онлайн и предизвикайте себе си и ума си.

Играе Пирамидален пасианс онлайн

Написано от: Elizabeth Miller | Последно актуализирано: 11 August 2023 | Проверено от: Robert Moore

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
Благодарение на тридесетгодишно изпитание и задълбочени изследвания, умението на Елизабет в пасианса я превръща в иновативен и широко уважаван експерт, който се доверяват както любители, така и начинаещи. Относно Elizabeth Miller

Пирамидален пасианс е лесен вариант на пасианс, в който се опитвате да съчетаете двойки карти, които се събират до 13. Стойностите на картите са доста очевидни, а правилата са много лесни за разбиране. Дори и да не сте играли друг вариант на пасианс, можете да играете този. Просто прочетете това ръководство докрай и скоро ще можете да получите първата си победа.

От най-ранния си произход като "Гробницата на Тут" до съвременния си дизайн днес играта обещава да ви предложи вълнуващо и предизвикателно преживяване. След като веднъж се справите с нея, ще можете да премахвате картите доста бързо и да завършите играта за по-малко от 5 минути.

Прочетете тази статия, за да научите повече за правилата и стратегиите на "Пирамидален пасианс", да проследите представянето си с класациите в класацията, да спечелите и да откриете съвети, които да ви помогнат да печелите всеки рунд.

Кратко резюме

 • Пирамидален пасианс е игра с карти, в която съчетавате карти, които се събират до 13.

 • Стратегиите за победа включват бързо премахване на кралете, поддържане на равномерна структура на пирамидата и пестеливо използване на запасите.

 • Solitairea.com предлага проследяване на времето и ходовете, варианти на играта и най-добрите резултати за всички времена, на които да се насладите.

Какво е Пасианс на пирамидата?

Пирамидален пасианс е игра с карти, в която се използва стандартно тесте от 52 карти, състоящо се от по четири карти от всяка стойност. Картите се раздават на масата в пирамидална формация. В масата ще намерите 28 карти, подредени в отделни колони, а останалите карти образуват запаса.

Ако искате да играете вкъщи, подредете картите така, че на всеки ред да има карти, равни на неговия брой. Казано по-просто, на първия ред ще има една карта, на втория ред ще има 2 и т.н. Накрая последният ред ще бъде седмият ред със 7 карти.

Трябва да премахнете от пирамидата двойките карти, които дават сбор от 13, докато всички карти в пирамидата изчезнат. Всички номерирани карти имат своята числова стойност, като картите с лице имат стойност между 11 и 13, а асовете имат стойност 1. За да сме точни, стойностите на вале, дама и крал са съответно 11, 12 и 13. Можете да използвате запаса, за да теглите допълнителни карти, ако не можете да намерите комбинация за премахване на картите от пирамидата.

Целта на играта е да премахнете всички карти от пирамидата, а играта приключва веднага щом го направите. Пасиансът на пирамидата предлага вълнуващо предизвикателство, докато премахвате стратегически картите и изчиствате пирамидата.

Съвети за начинаещи

Изображение, показващо как да настроите играта

Изображение, показващо как да настроите играта

Да започнете пътуването си с Pyramid Solitaire може да бъде вълнуващо преживяване. За да ви помогнем да се запознаете с играта и да подобрите уменията си, сме съставили списък със съвети за начинаещи:

 1. Разберете правилата: Преди да се впуснете в играта, уверете се, че добре разбирате основните правила и цели на Pyramid Solitaire.

 2. Упражнявайте се: Колкото повече играете, толкова по-добре ще познавате комбинациите от карти и стратегиите, което ще подобри цялостното ви представяне.

 3. Бъдете търпеливи: Като начинаещ е важно да не бързате и да обмисляте внимателно всеки ход, преди да вземете решение.

 4. Планирайте: Визуализирайте разположението на пирамидата и предвидете кои карти ще се открият след извършването на определени ходове, тъй като това може да ви помогне да вземете по-добри решения.

Как се играе пирамидален пасианс

В "Пасианс на пирамидата" царете могат да бъдат преместени директно в основата.

В "Пасианс на пирамидата" царете могат да бъдат преместени директно в основата.

Впасианса "Пирамида" става въпрос за сдвояване на карти, които винаги се събират до 13. Погледнете всички карти в долния ред на пирамидата, за да започнете играта. Определете дали стойностите на които и да е две карти могат да съберат 13. Ако е така, извадете тези карти от масата и ги поставете във фундамента, за да ги премахнете от играта.

На царете е присвоена числова стойност 13, така че те могат да бъдат премахнати веднага след като бъдат разкрити. Картите, които могат да бъдат сравнявани, са картите върху пирамидата, които не са закрити от други карти, и най-горната карта на купчината с отпадъци.

Картите трябва да достигнат 13, за да бъдат преместени във фондацията.

Картите трябва да достигнат 13, за да бъдат преместени във фондацията.

Успешното завършване на играта се постига, когато са изпълнени три крайни условия: изчистване на пирамидата, купчината отпадъци и запасите върху основата. След като две от картите са били пренесени във фондацията, те вече не могат да се използват в играта.

След като изчистите всички карти в пирамидата, ще спечелите автоматично. Така че победата е лесна, ако се съсредоточите върху пирамидата и продължавате да свързвате правилните карти. Ако попаднете в ситуация, в която няма повече ходове, можете да използвате бутона за отмяна, за да се върнете назад и да поправите грешките.

Стратегия за печелене на игри с пирамидален пасианс

Научете правилата на пасианса Пирамида, преди да разработите стратегии за победа.

Научете правилата на пасианса Пирамида, преди да разработите стратегии за победа.

Следват съветите, които ще ви помогнат да подобрите стратегията си и лесно да съчетавате двойки карти:

 • В началото можете да съставяте двойки само от картите в долната част. Затова се съсредоточете върху откритите карти и се опитайте да направите колкото се може повече двойки, без да теглите от запаса.
 • Ако имате няколко варианта за комбиниране на карти, погледнете картите, които ще бъдат разкрити след вашия ход, и изберете двойката, която разкрива повече полезни карти.
 • Използвайте внимателно запаса и теглете карти от него само когато няма свободни ходове в масата.
 • Царете са единствените карти, които могат да бъдат изпратени във фондацията самостоятелно, така че премахването им от играта възможно най-бързо е от съществено значение за създаването на повече налични ходове.
 • Винаги се опитвайте да правите двойки по начин, който премахва картите равномерно от пирамидата. Не искате да се окажете с останала само една страна на пирамидата и без повече възможни ходове.

Проследяване на времето и движенията

Играта записва ходовете, направени по време на игра, и обобщава общия брой ходове след края на играта. Измерването на времето в Pyramid Solitaire може да бъде постигнато по различни начини, като например режим на време и проследяване на изминалото време от началото на играта до нейния край.

Определени версии на играта разполагат с времеви режим, при който ви е предоставено определено време за завършване на играта. Можете да предизвикате себе си, като се опитате да надминете предишните си резултати по отношение на ходовете и времето, необходимо за завършване на играта всеки път, когато играете.

Опитайте се да правите ходове само в пирамидата, без да теглите от запаса, и проверете дали в пирамидата могат да се направят двойки, когато се открият нови карти. По този начин можете да спестите време и също така да спечелите за ограничен брой ходове.

Вариации на Пирамидален пасианс

Следват популярните варианти на Пирамидален пасианс, които трябва да опитате:

 • Гробницата на Тут: В тази версия ще теглите по 3 карти наведнъж, а най-хубавото е, че можете да преминете през акциите колкото пъти искате.
 • Релаксираща пирамида: Това е по-лесна версия на Пирамидален пасианс, в която за да спечелите, трябва само да прехвърлите картите в пирамидите към купчините с основи. Няма нужда да се притеснявате за картите в запаса или за отпадъците.
 • Гиза: В този вариант всички карти, които трябва да са в наличност, са подредени в 8 колони с по 3 карти във всяка. Можете да използвате най-горната карта от колоните, за да направите двойки и да спечелите играта.
 • Триъгълник: Триъгълният пасианс включва подреждане на картите във формата на обърната пирамида. Той има 2 купчинки с отпадъци, а останалите правила са същите.
 • Апофис пасианс: Този пасианс е доста сходен с обикновената версия, като единствената разлика е, че има три купчини отпадъци вместо само една.

Най-добри резултати за всички времена в игрите с пирамиди

Най-добрият резултат, който можете да постигнете в Pyramid Solitaire, е 0, когато всички карти бъдат успешно премахнати от игралната дъска. За съжаление няма официални рекорди за най-добрите резултати за всички времена.

Въпреки това Solitairea.com показва най-добрите резултати за Pyramid Solitaire на всеки 10 минути, което ви позволява да следите собствения си резултат в движение и евентуално да счупите рекорда за най-нисък ред.

За ентусиастите на Pyramid Solitaire като вас стремежът към възможно най-висок резултат чрез премахване на всички карти от дъската представлява вълнуващо предизвикателство.

Идентифициране и решаване на неубедителни игри

Идентифицирайте блокираните карти и преценете дали те могат да бъдат освободени или не.

Идентифицирайте блокираните карти и преценете дали те могат да бъдат освободени или не.

Понякога може да се сблъскате с непечеливша игра Pyramid Solitaire поради подредбата на картите. За да спестите време и разочарование, имайте предвид тези съвети:

 1. Разпознавайте блокираните карти: Играта вероятно не може да бъде спечелена, ако забележите, че основни карти са блокирани от други карти, които не могат да бъдат премахнати.

 2. Разгледайте запасите: Проверете запасите за карти, които не могат да бъдат съчетани с други налични карти в пирамидата. Ако откриете такива карти, играта може да се окаже непечеливша.

 3. Следете напредъка си: Ако постоянно не можете да направите нито един ход, въпреки че използвате опциите за запас и отмяна, помислете за рестартиране на играта.

 4. Учете се от опита: С изиграването на повече игри ще станете по-добри в ранното разпознаване на непечеливши игри, което ще ви помогне да спестите време и да се съсредоточите върху печеливши игри.

Като включите тези съвети и стратегии в играта си, ще бъдете по-добре подготвени да се наслаждавате и да постигате успехи в играта "Пасианс на пирамидата".

Пирамидален пасианс - Основни точки

Пирамидален пасианс е увлекателна и приятна игра с карти, която ви предизвиква да съчетавате стратегически карти, които се събират до 13, за да изчистите всички карти от дъската. Въпреки че късметът играе важна роля във всеки рунд, умелата игра помага да увеличите шансовете си за победа в играта. С простите си правила и геймплей играта "Пирамидален пасианс" има универсална привлекателност, което я прави отлична игра за обикновени и опитни играчи на карти.

Освен това функциите за проследяване могат да ви помогнат да оцените напредъка си и да определите потенциалните най-добри резултати. Вариациите на Pyramid Solitaire включват класически и модерни версии и други модификации, което ви позволява да продължавате да предизвиквате уменията си за игра.

Изводът? Пирамидален пасианс обещава часове наред забавление, независимо от нивото ви на опит. Ако искате да играете Пирамидален пасианс, разгледайте безплатната версия, налична тук, в Solitairea.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Често задавани въпроси за пасианса на пирамидата

Ето някои въпроси и отговори, свързани с играта Пирамидален пасианс.

Как работи пасиансът Pyramid?

В играта Pyramid Solitaire трябва да премахнете двойки карти, които се събират до тринадесет, от пирамидална подредба от 28 карти. При стандартно тесте от 52 карти валетата са на стойност 11, дамите - 12, а кралете - 13. Целта ви е стратегически да съчетавате и премахвате двойки, за да изчистите пирамидата. Тази игра е бърза и изисква бързо мислене и вземане на решения, за да решите пъзела.

Винаги ли може да се спечели от пасианса Pyramid?

Според експертите играта "Пирамидален пасианс" невинаги е печеливша поради разположението на картите и възможността някои подредби на картите да не могат да бъдат решени. Въпреки това можете да приложите специфични тактики за определяне на печеливши и непечеливши пасианси, като по този начин увеличите шансовете си за успех.

Коя игра пасианс събира 13?

Пирамидален пасианс е класическа игра пасианс, която изисква от играчите да премахват двойки карти, които се събират до тринадесет - кралят е картата с най-висока стойност в тестето. Валета се оценяват на единадесет, дами - на дванадесет, а крале - на тринадесет, с типично тесте от 52 карти. Играта се играе с 28 карти, подредени във формата на пирамида, а целта е да премахнете всички карти от пирамидата, за да спечелите.

Мога ли да играя Pyramid Solitaire безплатно?

Да, Pyramid Solitaire е безплатен тук, на Pasiansigra.com. Можете да го играете онлайн безплатно, да го изтеглите безплатно и дори да тренирате мозъка си с него безплатно.