МАЙ 2024

Най-добри Солитер ходове и тактически съвети за победа в игри на търпение

Научете как да изграждате последователности и да печелите пасианс

Как да правите печеливши ходове, когато играете пасианс

Написано от: Robert Moore | Последно актуализирано: 20 Юли 2023 | Проверено от: Elizabeth Miller

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
С повече от 30 години опит, Робърт Мур е утвърден авторитет по пасианса и Махджонг, покорил задълбочените правила и напредналите стратегии на тези класически игри. Относно Robert Moore

Версията на безплатния пасианс измина дълъг път от масите в хола до света на онлайн игрите. Затова е естествено да искате да станете по-добри в пасианса.

В тази статия ще споделим най-добрите тактически съвети, които можете да използвате, за да печелите в Пасианс.

Ключови движения, които трябва да знаете

Ето няколко основни хода, които трябва да правите във всяка игра.

 • Веднагаизтеглете карта от запаса, за да имате повече възможности.
 • Веднага щом асото се появи като горна карта, можете да го поставите в основата и също така да поставите две от същата боя върху него.
 • Празните места са безполезни без крал. Първо, трябва да откриете крал и след това да създадете празно място за него.
 • Ако можете, първо преместете картите от колоната, в която има най-голям брой карти с лицето надолу, на други купчинки в масата.
 • Винаги ви препоръчваме да разпределяте купчините равномерно , за да имате повече възможности за движение напред.

Намаляване на броя на движенията

Повечето пасианси, независимо дали играете онлайн или офлайн, могат да бъдат адски трудни. Честно казано, това е една от най-трудните игри, защото многократно изпитва търпението ви. Не е задължително обаче да е така. Ако използвате правилните стратегии на пасианса, докато подреждате картите, можете да си осигурите гладко и забавно преживяване.

След като практикувате известно време, можете дори да станете толкова добри, че да завършите играта с минималния възможен брой ходове. Всъщност нашата цел е да ви помогнем да направите точно това.

Движенията, които правите в пасианса

Когато играта "Пасианс" започне, ще вземете картите с лицето нагоре и картите от запаса и ще ги поставите над другите карти в низходящ ред, като редувате цветовете. Така картите се подреждат в масата.

Зада спечелите в Пасианс, трябва да направите всичко възможно да запълните всички купчинки с карти от една и съща боя, като започнете от асо и завършите с крал (следвайки възходящ ред).

Топ стратегии за пасианс

Не можем да ви дадем конкретни съвети за игра на пасианс, ако не знаем за варианта, който играете. Има обаче някои общи съвети, които можете да използвате като част от стратегията си за пасианс, за да подобрите шансовете си за победа във всички варианти на пасианса.

Ето някои основни съвети и стратегии , полезни за всички играчи на Пасианс:

 • Овладейте основите: Познаването на всички правила и на това, което трябва да правите, е много важно, ако искате да бъдете добър играч. Затова се упражнявайте, докато не разберете всяка малка подробност за играта.
 • Изберете мъдро цвета на царя: Както знаем, само крале могат да се поставят в празни купчини за игра. Ако отидете още една стъпка напред, ще разберете, че цветът на Краля ще диктува цветовете на останалите карти в купчината за маса. Така че трябва да изберете червен или черен крал в зависимост от това кой от тях е по-изгоден за вас.
 • Освобождаването на картите с лице надолу трябва да бъде ваш приоритет: Ако не се съсредоточите върху преместването на картите над картите с лицето надолу, ще попаднете в невъзможен сценарий. Ако можете да освободите скрита карта, почти винаги е добра идея да го направите.
 • Комбинирайте едни и същи цветове: В хода на играта ще видите няколко възможности. Винаги обаче трябва да се опитвате да комбинирате 2 цвята, докато образувате последователност. Например, ако поставите вале от сърца върху дама от пики, трябва да продължите последователността, като добавите към нея 10 от пики, ако можете.
 • Бутонът "Отмяна" е ваш приятел: Вярно е, че използването на бутона за отмяна ще намали резултата Ви, но неизползването на бутона за отмяна може да Ви коства играта. Затова използвайте бутона за отмяна.
 • Освободете големите купчини от таблицата: Големите купчини карти за игра ще се превърнат в голям проблем, защото няма да можете да намирате ходове, без да ги разграждате. Затова ще ви посъветваме първо да се опитате да преместите картите от големите купчини.

Как да спечелим пасианс

Пасиансът определено е игра, която ще повлияе положително на ежедневието ви. За да извлечете максимална полза, трябва да я играете правилно и с пълно съсредоточаване.

Използвайте добре празните колони и се опитвайте да създавате по-малки купчини от големите купчини. Ако следвате всички съвети, ще достигнете печеливша серия за нула време.

Експертни движения в пасианс игри

Независимо дали се опитвате да изградите купчини или да се справите с голяма купчина, може да е доста трудно да постигнете напредък. Играчите, които са експерти, могат лесно да намерят решения на често срещаните проблеми, в които могат да попаднат начинаещите играчи. Затова, за да ви помогнем да станете експерт, ще споделим някои съвети, които ще ви помогнат да издигнете играта си до най-високо ниво.

Овладяване на пасианса - експертни стратегии

Сега е време да обсъдим някои експертни стратегии, които ще ви превърнат в професионален пасианс.

 • Ако първата купчинка е много по-голяма от останалите , а втората е най-къса, трябва да се опитате да преместите картите така, че първата и втората купчинка да станат еднакви по дължина. Това ще разкрие повече скрити карти и ще ви даде повече възможности да добавяте карти към основите на купчините.
 • Ако играете пасианс с време, трябва да се движите възможно най-бързо. Не мислете прекалено и използвайте бутона за отмяна, ако смятате, че сте допуснали грешка.
 • Няма смисъл да създавате празно място , ако нямате крал, който да го запълни. Затова не трябва да бързате да създавате празна колона, докато не настъпи подходящият момент.
 • Най-добре е да се опитате да планирате няколко хода напред , за да не се окаже, че правите ходове, които няма да ви помогнат.

Умения за наблюдение в пасианса

Ако има едно умение, което трябва да притежавате, за да сте отличници в пасианса, това е умението да наблюдавате всичко като ястреб. Ако не сте наблюдателни, можете да пропуснете печеливш ход в играта и да съжалявате за това по-късно. Освен това един ход често води до поредица от ходове, така че трябва да разбирате причинно-следствената връзка между ходовете, за да изберете правилния.

Наблюдаване на плочките на Tableau и Solitaire

Наблюдавайте ходовете, направени от вашия опонент в пасианса за няколко играчи. По този начин можете да натрупате опит и да разберете стратегията, която опонентът Ви използва. Просто се опитайте да изпреварите, когато имате възможност, и победата ще бъде ваша.

Управление на времето в пасианса

Ако не играете пасианс с време, не е нужно да се притеснявате много за времето. Все пак осъзнаването на бързите ходове може да ви помогне да се представите по-добре в онлайн или състезателни игри. Опитайте се да навлезете в зоната, като се съсредоточавате само върху картите и връщате фокуса си към играта, когато умът ви се отклони нанякъде.

Да знаете кога да задържате карти

Изкуството на задържане на карти е трудно за овладяване. Естествено е да изпитвате желание да теглите повече карти, но първо трябва да погледнете масата и да се опитате да откриете ходовете, които можете да направите.

Преждевременното преместване на карти в купчината за основа може да се върне, за да ви преследва. Спокойно можете да играете аса и двойки на купчините с основи, но преди да ги преместите, трябва да помислите дали други карти могат да ви бъдат полезни.

Подреждане на карти в пасианса

В края на играта можете уверено да подреждате карти от една и съща боя върху купчините с основи, за да отключите всички скрити карти. Ако не виждате друг начин, това може да ви помогне да напреднете и да спечелите играта.

Ключови точки за стратегията на пасианса

Ползите от играта на пасианссе простират отвъд забавлението, тъй като тя подобрява дългосрочната ви памет и някои други когнитивни способности.

Въпреки че е удовлетворяващо да печелиш в пасианс, процесът на учене и усъвършенстване с всяка игра е по-забавен. След като разберете простите правила на онлайн пасианса Клондайк, всичко, което трябва да направите, е да го играете колкото се може повече.

Бъдете смели и опитвайте различни стратегии, за да спечелите. Може би вие ще сте тези, които ще открият нова стратегия, която ще помогне на другите да подобрят процента на победите си. Насърчаваме ви да изпробвате нашите стратегии и да видите фантастичните резултати.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Движения на пасианса - Често задавани въпроси

Сега ще разгледаме някои често задавани въпроси относно печелившите ходове в пасианса.

Как да използвам най-добре стратегически царете в пасианса?

Кралят може да обърне хода на играта към или против вас. Има само две съображения за царя, които трябва да запомните. Първо, трябва да създадете празна колона само когато има крал. Второ, в празната колона трябва да бъде поставен най-изгодният цвят на царя.

Как да управлявам добре картите с лицето надолу в пасианса?

Най-доброто нещо, което можете да направите с обърната карта, е да я разкриете. Колкото повече карти с лицето надолу разкриете, толкова по-големи са шансовете ви за печалба. Като цяло поставянето на карти с лицето надолу в големи поредици е добра идея, за да се създадат повече възможности за преместване на картите.

Защо в някои варианти на пасианса е необходимо правилно управление на времето?

В онлайн игрите или във версията на Пасианс за Windows по-високата скорост на решаване на играта ще ви помогне да постигнете по-добър резултат. В игрите за няколко играчи печели играчът, който завърши играта най-бързо.

Защо трябва да подреждам карти от една и съща боя в пасианса?

Може да е трудно да намерите ходове, когато стигнете до крайната игра. Една от стратегиите, които можете да използвате в края на играта, е да започнете да подреждате карти от един и същи цвят върху основата, за да можете да откриете повече карти и да намерите ходове.

Как мога да подобря уменията си за наблюдение в пасианса?

За да подобрите уменията си за наблюдение, е необходимо да се упражнявате и да се съсредоточите. Просто погледнете всички видими карти и се опитайте да забележите картите, които могат да бъдат преместени, и бавно ще подобрите уменията си за наблюдение.

Как мога да подобря шансовете си за печалба в пасианс?

Използвайте правилните стратегии, като например комбиниране на 2 цвята, преместване на карти от по-големи купчини, разумно използване на кралете и разкриване на възможно най-много карти с лицето надолу. Можете да печелите по-често, ако използвате правилните стратегии и сте търпеливи.