МАЙ 2024

Стратегия Спайдър Солитер - Увеличете шансовете си да спечелите!

Правилната стратегия за пасианс Spider ще ви помогне да спечелите в повечето случаи.

Стратегии за играта Spider Solitaire

Написано от: Robert Moore | Последно актуализирано: 23 Юни 2023 | Проверено от: Elizabeth Miller

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
С повече от 30 години опит, Робърт Мур е утвърден авторитет по пасианса и Махджонг, покорил задълбочените правила и напредналите стратегии на тези класически игри. Относно Robert Moore

Spider Solitaire звучи опасно и сложно и е така. Тези, които обичат да играят игри на по-високо ниво, ще се насладят на сложния пъзел, който тази игра представлява. Победата в играта Spider Solitaire е по-удовлетворяваща от повечето варианти на пасианса, защото е рядко и трудно заслужено постижение.

Ние от Solitairea.com ще ви обясним стратегиите, които можете да приложите, за да завладеете тази интересна игра с карти Spider Solitaire в следващото ръководство. Това ръководство ще бъде от полза както за начинаещи, така и за напреднали играчи на Паяк пасианс. Когато приключите с четенето, ще можете лесно да изграждате последователности и да разкривате скрити карти като професионалист.

Стратегия за празни колони и скрити карти

Винаги сме препоръчвали да създадете празна колона и да я използвате за маневриране на картите, които блокират напредъка. Все пак първо трябва да разгледате възможностите си и да правите само най-изгодните ходове. Ако създадете празна колона, правейки не толкова оптимални ходове, това може да ви струва скъпо.

Най-важното, което трябва да запомните, е да не бързате и винаги да използвате онези стратегии, които пасват добре на текущия набор от карти. Затова ще ви препоръчаме да се съсредоточите върху добавянето на ред, което означава да имате по-малко промени в цветовете, докато създавате последователности.

Веднага щом добавите ред в играта, разкриването на скритите карти и постигането на напредък ще станат много по-лесни.

Накратко, не бързайте да създавате празни пространства, а изчакайте подходящата възможност за това.

Печеливши стратегии за игра на Spider Solitaire

Пътят към победата във всички игри Spider Solitaire обикновено е между реда и безредието. Понякога трябва да се съсредоточите върху подреждането на карти, които принадлежат към една и съща боя. В други сценарии не се притеснявате за цветовете на картите и ги подреждате, за да постигнете целта си.

Например, справяте се добре, като създавате купчини от карти от един и същи цвят, но виждате, че единственият начин да продължите напред е да комбинирате цветовете или да раздадете карти от запаса. В този случай не трябва да се колебаете и да комбинирате цветовете, за да разкриете повече скрити карти и да имате повече възможности като цяло.

Видеалния случай трябва да имате една или две купчини, които съдържат карти от различни цветове, така че останалите купчини да могат да се преместват лесно. Също така е много по-лесно да създадете празна купчина, когато не се колебаете да комбинирате цветовете.

Преди да преместите картите на празни места или да комбинирате цветовете в последователност, трябва да помислите за останалите ходове, с които разполагате. Започнете да обмисляте всички ходове, с които разполагате, и техните последици, и за нула време се превърнете в истински майстор на паяка пасианс.

Стратегии за смесени или единични костюми

Играта става все по-сложна, когато преминете към паяк пасианс с няколко цвята от паяк пасианс с един костюм. В играта с няколко цвята много по-често се случва карта да блокира друга карта и да има проблеми с разкриването на картите с лицето надолу.

Трябва да адаптирате стратегията си според броя на цветовете. Комбинирането или некомбинирането на различни цветове е важно решение, което трябва да вземете. Смесените последователности, които откриват възможности, винаги трябва да бъдат приветствани. Също така отлагайте ходовете, които ще спрат завършването на дадена последователност, и изчаквайте подходящата карта.

Свободната колона може да бъде чудесен ресурс и лесно можете да я създадете, ако продължавате да създавате последователности, които изглеждат естествени. Просто не забравяйте целта на играта и свикнете да пренареждате картите, за да има повече ред, след като можете да теглите нови карти.

Пренареждане на последователности от карти

Не можете да преместите цялата поредица, ако тя има повече от един цвят, така че може да се наложи да използвате празни купчинки, за да преместите част от нея. Освен това препоръчваме първо да изграждате последователности с по-високи карти, защото последователностите с по-ниски карти могат да приключат бързо и тогава може да затънете.

В идеалния случай можете да преместите последователност от високи карти с крал в празна колона и да започнете да я изграждате там. По този начин няма да блокирате никакви карти и ще можете да създадете завършена последователност за прехвърляне във фундамента.

Една от най-пренебрегваните стратегии е просто да използвате бутона "Отмяна", за да коригирате ходовете, които сте направили преди малко. Резултатът ви ще намалее, ако използвате бутона за отмяна, но той трябва да се използва, ако алтернативата е загуба на играта или създаване на няколко проблема.

Като цяло Spider Solitaire е нещо повече от игра за изграждане на последователност от карти или за разкриване на последната скрита карта. Това е игра, в която трябва внимателно да обмисляте стратегията си и да я коригирате в хода на играта. След като разберете състоянието на играта и как различните движения му влияят, можете да печелите по-често.

9 печеливши стратегии за пасианс на паяка

В стремежа си да подредите всички 8 фонда с низходящи последователности от една и съща боя от крал до асо, ще трябва да направите много трудни избори. Нуждаете се от добра стратегия, за да спечелите, така че нека ви помогнем с няколко съвета за напреднали, които да ви дадат предимство:

  1. Най-малко скрити карти: Ако искате да имате една чиста колона, трябва да се насочите към колоните на масата с най-малък брой скрити карти. По този начин можете лесно да създадете временно хранилище за всички нежелани карти.
  2. Ред над обръщането: Както споменахме по-рано, редът е свързан с това да имате по-малко смени на цветовете, за да прехвърляте лесно картите заедно. Не можете да мислите за победа, ако в играта ви има твърде много безпорядък. Именно балансът между двете (ред и безпорядък) е необходим за победа в предизвикателна игра като версията на паяк пасианс в четири цвята.
  3. Превес на безпорядъка над реда: Можете да имате една или две колони с многократна смяна на цветовете, за да поддържате реда в останалите карти. Проблемът е, че е много трудно да се избере коя колона трябва да остане безпорядъчна, така че ще трябва да се научите да го правите с опит.
  4. Ходовете имат последствия: Последствията от всеки ход трябва да се обмислят и след като направите ход, трябва да помислите за следващата серия от възможни ходове. Да направите ход само защото изглежда добре, не е правилният начин да играете тази игра с карти.
  5. Прекъсване на веригата от рангове: Това може да звучи като сложна стратегия, но става дума просто за извършване на ходове за подреждане на картите в низходящ ред, така че те да следват правилния ред на ранга. Използването на тази стратегия ще увеличи шансовете ви за победа с огромна разлика.
  6. Обмисляйте недостъпни сценарии: Ако можете да преместите карта, която блокира други карти, и след това да получите друга благоприятна карта, това може да ви помогне да се доближите до създаването на пълна последователност. Следователно трябва да помислите за сценарии, които все още не са налични, ако искате да сте няколко стъпки напред и да спечелите играта.
  7. Изпразвайте купчините в началото на играта: Само празна колона може да се използва за съхранение на карти, които спират напредъка ви. Така че фокусът ви трябва да бъде върху изпразването на по-малка колона от масата за ваше ползване.
  8. Давайте приоритет на изграждането на по-високи карти: Ако създавате последователности с високи карти, можете да ги поддържате дълго време. Последователностите с ниски карти обаче могат да бъдат приключени бързо и ще ви е трудно да напредвате с такива последователности.
  9. Използвайте бутона "Отмяна": Функцията за отмяна може да бъде най-ценният ви ресурс, ако не се страхувате да я използвате, когато е необходимо. Не се притеснявайте за резултата; използвайте бутона за отмяна, за да отмените всички грешки.

Няма съмнение, че Spider Solitaire е двуостър меч, при който една победа може да ви донесе огромна радост, а поредицата от загуби може да ви преследва дълго време. Затова трябва да останете търпеливи и да използвате споменатите тук стратегии, за да подобрите играта си колкото се може повече.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

Стратегия за паяк пасианс - Често задавани въпроси

Следват най-често задаваните въпроси относно стратегията на Spider Solitaire:

Каква трябва да бъде стратегията ми при избора на колона за разкриване на скрита карта в Spider Solitaire?

Най-очевидният избор трябва да бъде колоната с най-малък брой скрити карти, докато се опитвате да разкриете скрита карта. Това ще ви помогне да изчистите тази колона и да я използвате във ваша полза.

Как да използвам реда в стратегията си за пасианс Spider Solitaire?

Можете да внесете повече ред в играта, като се уверите, че в поредиците, които изграждате, има много малко или никакви промени на цветовете. Това ще улесни преместването на картите и лесното управление на толкова много колони.

Как мога да използвам разстройство, докато играя Spider Solitaire онлайн?

Възможно е да искате всички колони на таблицата да бъдат подредени, но това не е възможно в повечето игри. Затова трябва да изберете една или повече колони, в които да има многократна смяна на цветовете, за да може да се запази редът в другите колони. Ако балансирате добре между реда и безредието, шансовете Ви за победа значително ще се подобрят.

Какво представлява верижният пробив на ранг в Spider Solitaire и как той помага за спечелването на играта?

При тази стратегия ще се опитате да премахнете прекъсванията на ранга, така че картите да следват низходящия ред и редът в играта да се увеличи. Очевидно това ще улесни създаването на дълги последователности и спечелването на играта.

Как да се справям с колоните с по-малко карти в Spider Solitaire?

Трябва да опитате да преместите картите от колоните с по-малко карти, за да създадете празни колони. Въпреки това трябва да направите всичко възможно, за да поддържате реда и да избягвате ходове, които носят повече вреда, отколкото полза.

Как мога да използвам функцията за отмяна в Spider Solitaire?

Можете просто да намерите бутона за отмяна и да щракнете върху него, за да върнете току-що направения ход. Можете да върнете толкова движения, колкото искате, което може да ви помогне да опитате различни движения като начинаещи.