ЮНИ 2024

Историята зад Spider Солитер и как играта се развива

Проучете историята на Spider Solitaire

Произход на игрите с пасианси Spider Solitaire

Написано от: Elizabeth Miller | Последно актуализирано: 19 Юни 2023 | Проверено от: Robert Moore

ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ ДОВЕРЕН ЕКСПЕРТ
Благодарение на тридесетгодишно изпитание и задълбочени изследвания, умението на Елизабет в пасианса я превръща в иновативен и широко уважаван експерт, който се доверяват както любители, така и начинаещи. Относно Elizabeth Miller

Всички ние в Solitairea.com сме развълнувани да ви представим историята на една от най-любимите ни игри Spider Solitaire. Скоро ще проучим как се появи Spider Solitaire и как се превърна в един от най-популярните варианти на пасианса.

Една от първите книги за Пасианс или Пасианс игри е публикувана през XVIII век, а Франция се смята за страната, в която възниква тази красива игра. Някои хора твърдят, че дори Наполеон е бил пристрастен към играта на пасианс. На нас обаче не ни е трудно да повярваме на подобни твърдения, защото тази игра е много вълнуваща.

Spider Solitaire е усъвършенствана версия на пасианса, която използва 2 колоди карти.

Пасианс на картите Spider

За щастие знаем много повече за историята на паяка пасианс, отколкото за основния пасианс. Въпреки това произходът на тази игра може да се проследи до 1917 г.

Когато най-накрая е пусната в продажба, играта Паяк пасианс е една от най-иновативните и предизвикателни пасианси. През годините играта става още по-сложна, тъй като са въведени варианти с няколко цвята.

Търговска история на играта пасианс

Spider Solitaire не беше нова игра, когато Microsoft я включи като част от пакета Microsoft Plus на Windows 98. Тя стана изключително популярна благодарение на Microsoft и достигна до всички, които използваха Windows.

По онова време нямаше много графично усъвършенствани или вълнуващи игри, така че хората бяха по-склонни да опитат нещо ново като Spider Solitaire. Въпреки че беше предизвикателство, компютърната версия на Spider Solitaire се превърна в най-играната игра за Windows през 2005 г.

Така Microsoft Spider Solitaire се превърна не само в популярна игра, но и в част от историята на пасианса завинаги.

Паяк пасианс Версия за Microsoft Windows

Това, което Microsoft направи за популярността на тази игра, не може да бъде подценено. Кой знае какво щеше да се случи, ако не бяха включили пасиансите в Windows? Може би в момента щяхме да пишем за друга игра. Все пак се радваме, че Microsoft призна, че Пасиансът е забавна игра, която дава на ума ви добро упражнение.

Дори и в Solitairea.com, Spider Solitaire е една от най-популярните игри пасианс. Знаем, че сега се изкушавате да изиграете една игра, но моля, продължете да четете за още интересни факти за тази игра.

Компютърна версия и виртуален пасианс Spider

Сега хората са още по-развълнувани да играят Spider Solitaire, а популярността на играта изглежда е достигнала своя връх.

Трудно е да се започне да се играе този вариант и новите играчи може да искат да започнат с игра на нещо като пасианс на зеления филц Клондайк. И все пак, след като подредите всичките осем цвята върху купчините с основи, ще се развълнувате от тази игра.

Историята на Паяковия пасианс ни показва, че тази игра е издържала проверката на времето и е надминала повечето варианти на пасианса.

Опростена версия на паяк пасианс

Най-лесната виртуална версия на Spider Solitaire е тази само с един цвят. В Windows играчите могат лесно да избират желаната от тях трудност. Имаше три нива, които бяха за начинаещи (един цвят), за средно напреднали (два цвята) и за напреднали (четири цвята).

В Windows XP те дори включваха възможност за подчертаване на всички възможни ходове чрез щракване върху панела с резултати. Повечето играчи може би са се наслаждавали на версията с един костюм в миналото и това все още е популярна версия на тази игра.

Най-играна игра на персонални компютри

След като през 2005 г. беше призната за най-играната игра за Windows, Spider Solitaire затвърди позицията си на солидна игра пасианс.

Повечето стари играчи може би си спомнят как са играли тази игра на Windows навремето. Тъй като всички пасианси са игри за един играч, играчите, на които им е било скучно, може да са се насладили на повече от няколко сесии на Windows.

Различните софтуерни реализации предлагат достатъчно вариации, за да не позволят на играчите да се отегчат. Причината, поради която Spider Solitaire се е справил по-добре от няколко други варианта, е, че ви дава възможности с различни трудности. След като даден играч стане добър във версията с една боя, той бързо преминава към версията с две бои и продължава да играе.

Преодоляване на осемте фундаментни пилота

Паякът все още е играта, която беше в началото на своето съществуване. Разликата е, че днес на ваше разположение са няколко удобни инструмента, които не съществуваха преди. Когато играете онлайн, получавате повече възможности, като таймер, бутон за отмяна и възможност да следите резултата си.

Пътуването на тази игра от масите до света на компютрите отне известно време, но с времето играта само се усъвършенстваше. Сигурни сме, че тази игра ще продължи да се развива добре и в бъдеще, защото всеки може да й се наслади от уюта на своя дом.

След като изпъкна в няколко версии на операционните системи, Spider Solitaire вече се премести онлайн. Сега той може да достигне до повече играчи от всякога и повече хора вече могат да се наслаждават на добавянето на завършените костюми към основата. Всъщност завършеният цвят автоматично се премества в купчината с основи в онлайн паяка.

Различни софтуерни реализации

Независимо дали играете основната версия, или нова вариация, ще отключвате карти с лицето надолу и ще се опитвате да запълните купчините с основи. Можете също така да играете Паяк пасианс за няколко играчи и да постигнете максимален резултат, за да победите останалите играчи.

Бъдещето на тази игра може да предложи някои вълнуващи възможности. Може би скоро ще видим Spider Solitaire с виртуална реалност. Паякът на виртуалната реалност може да бъде забавен начин да се съчетае реализмът на реалния свят с удобството на онлайн играта.

Сега вече знаете за миналото на тази игра с карти и можете да използвате картите за игра, за да оформите бъдещето. Ние от Solitairea.com ви приветстваме да се присъедините към нас и да помогнете за оформянето на бъдещето не само на Паяка, но и на други варианти на пасианса.

Присъединете се към цялото забавление още днес! Изиграйте играта и вижте колко добър резултат имате. Може би ще успеете да постигнете висок резултат и да станете част от историята на пасианса Spider.

ОБРАТНО КЪМ СЪДЪРЖАНИЕТО

История на паяка - често задавани въпроси

Нека сега отговорим на някои въпроси, които може би имате за историята на Spider Solitaire.

Къде в литературата се появява за първи път паякът?

Играта се появява за първи път в книга, наречена "Илюстрована книга за игри на търпението", през 1917 г.

Какво е значението на думата "Spider" в Spider Solitaire?

Думата "паяк" се използва, защото тази игра има 8 купчинки с основи, които са равни на броя на краката на паяка.

Как цифровата епоха е допринесла за популярността на пасианса Spider Solitaire?

Версията на тази игра на Microsoft, включена като част от софтуера на Windows през 90-те години, ѝ даде така необходимия тласък, за да стане популярна. Преходът от софтуерна игра към онлайн игра последва бързо и сега Spider Solitaire се превърна в една от най-популярните пасианси изобщо.

Защо хората са смятали, че притежаването на две колоди карти за игра е лукс, когато паякът е станал популярен?

Имаше време, когато картите се смятаха за луксозна стока и повечето хора не можеха да си позволят да си купят две колоди карти. Ето защо притежаването на две колоди карти се е считало за лукс.

Какво прави Spider Solitaire специален в сравнение с други варианти на пасианса?

Различните нива на трудност и по-ниският процент на печалбите правят този пасианс един от най-вълнуващите и трудни варианти на пасианса. Тази игра е толкова сложна, че може да откриете нова стратегия, след като сте играли години наред.

Как може да изглежда бъдещето на Spider Solitaire?

Следващата стъпка за тази игра изглежда е виртуалната реалност, но може да бъде и нещо друго. Вашето предположение е толкова добро, колкото и нашето, защото бъдещето ще предложи няколко фантастични възможности и ние сме много развълнувани от това как ще се развие тази игра.